En iyi okullarda okumuş, iyi bir eğitim almış olabiliriz. Aile içi eğitimimiz de mükemmel olabilir.

Yeteneklerimiz ve becerilerimiz de olabilir. Tüm bu özellikleri etkili şekilde taşımak ve sunmak için çok iyi bir pazarlama aracına gereksinimimiz vardır. Bu pazarlama aracı da imajımızdır.

Hepimizin bir imajı vardır. Kendimize sormamız gereken soru şudur: Acaba benim imajım olumlu, doğal, samimi ve zeki mi? Hem profesyonel hem sosyal yaşamımda beni başarılı kılıyor mu? Kişisel imajım içinde bulunduğum sektör, çalıştığım kurum, pozisyonum, hedeflerim ve sosyal yaşamımla tutarlılık içerisinde mi? Bu soruların cevabı evetse siz hem profesyonel hem sosyal yaşamınızda daha çok sevilen, sayılan, güven duyulan ve başkalarına göre daha çabuk başarı merdivenleri çıkan birisiniz. Siz çevrenize başarı, kalite ve sorumluluk mesajı veriyorsunuz. Kişisel imajımızı oluşturan bir çok öğe vardır. Bunlar; Sözlü ve sözsüz iletişimimiz(beden dili), görüntümüz, düşünme, dinleme, sunum ve yazım tarzımız, birikimlerimiz, karizmamız, özgüvenimiz, özsaygımız, potansiyelimiz ve gelişimimizdir.
Kişisel imajımızı bize kazandıran bir hale getirmek için sürekli çalışmamız gerekir. Örnek bir çalışmada neler yapılmalıdır? İşte size cevabı;

1.İletişim becerilerilerimizi geliştirmeliyiz.

2.Dilimizi daha doğru ve güzel kullanma ve toplum önünde konuşma konularında kendimizi geliştirmeliyiz. Konuyla ilgili eğitimler almalıyız.

3.Beden dilimizi sözlerimizle senkronize şekilde kullanmalı. Beden dilimizle olumlu ve açık mesajlar vermeliyiz.

4.Başkalarının beden dillerini doğru okumaya çalışmalı ve onlarla uyum sağlayabilmek için çaba sarfetmeliyiz.

5.Etkili dinlemeyi öğrenmeliyiz.

6.İnsanlarla empatik bağ kurmalıyız.

7.Her zaman olumlu düşünmeye özen göstermeliyiz.

8.Nezaket kurallarını öğrenmeli ve uygulamalıyız.

9.Kendimizi sunmamıza yarayacak kartvizitlerimizin, kurumumuza ait tüm basılı malzemelerin profesyonelce hazırlanmış olmasına özen göstermeliyiz.

10.Kurumumuza, pozisyonumuza ve hedeflerimize uygun giyinmeliyiz.

11.Her zaman bakımlı ve temiz görünmeliyiz.

12.Bize yakışan, bizi tamamlayan renklerde ve stilde giyinmeli, kıyafetlerimizin vücudumuza uygun olmasına dikkat etmeliyiz.

13.Kişisel gelişime inanmalı ve kendimizi, sürekli eğitimler alarak, kitaplar okuyarak ve bütçemiz elverdikçe seyahatler yaparak geliştirmeliyiz.

14.Ofisimizin, evimizin, kullandığımız araç ve eşyaların görüntüsüne ve bakımına özen göstermeliyiz.

15.Kendimizi sevmeli, değer vermeli ve kendimize güvenmeliyiz.

Kişisel imajın kariyer geliştirmede ve sosyal statü sahibi olma konusunda çok önemli bir yere geldiği dönemde içten dışa uzun bir yolculuğumuz olduğunu unutmamalı ve sabırla çalışmalıyız.