Benim Özgüven Bildirgem

Ben kendimim; Tüm dünyada benim benzerim kimse yok. Bazı yönleri bana benzeyenler var fakat kimse tam olarak ve tüm yönleriyle benim gibi değil. Dolayısıyla bende varlık bulan her şey sadece ...


  1. Alt 03-29-2008, 14:42 #1
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Ben kendimim;
    Tüm dünyada benim benzerim kimse yok. Bazı yönleri bana benzeyenler var fakat kimse tam olarak ve tüm yönleriyle benim gibi değil. Dolayısıyla bende varlık bulan her şey sadece bana özgü çünkü ben onları tek başıma seçtim. Hiç kimsenin bana benzemesini ve benim gibi düşünmesini beklemiyorum. Benzemeyen ve düşünmeyenlere de kızgınlık duymuyorum.
    Benimle ilgili her şey benim : Vücudum ve onu oluşturan her şey; zihnim ve onu oluşturan tüm düşünce ve fikirler; gözlerim ve onun ifade ettiği tüm görüntüler, duygularım ve öfkem, neşem, kaygım, sevgim, hayal kırıklıklarım ve heyecanlarım; ağzım ve oradan çıkan her sözcük, nazik, yumuşak veya kaba, doğru yada yanlış; sesim, yüksek yada alçak… Ve tüm davranışlarım, başkalarına yada kendime karşı.
    Kendi rüyalarım, umutlarım, korkularım.
    Tüm zafer ve başarılarım benim, tıpkı tüm hayatım gibi.
    Çünkü beni oluşturan tüm parçalar benim. Ben kendimle tamamen yüzleşebilirim ve böyle yaparak beni oluşturan tüm parçaları sevip onlarla dost olabilir, dostça yaşayabilirim. Ve böylece benim için en önemli olan şeylere ulaşmak üzere, bir bütün olarak amaçlarımı gerçekleştirebilirim.
    Kendi kendimi bile şaşırtan bazı yönlerim olduğunu biliyorum. Ve bildiğim başka yönlerim de var. Fakat kendim ile dost olduğum ve kendimi sevdiğim sürece, beni şaşırtan bu yönlerin üzerine cesaret ve umutla gidip kendimle ilgili pek çok yeni şey bulabileceğimi biliyorum.
    İnsanlara nasıl görünürsem görüneyim, ne söylersem söyleyeyim ve ne yaparsam yapayım, herhangi bir anda ne düşünürsem düşüneyim ve ne hissedersem hissedeyim, hepsi de benim. Bu bana özgü. Zamanın o noktasında nerede olduğumun ifadesi.
    Ne yaptığıma, ne düşündüğüme, ne hissettiğime baktığımda, bazı yönlerim uyumsuz olabilir. Ve ben bu uymayan yönleri çıkarıp uyduğuna emin olduklarımla yola devam edebilirim. Çıkardıklarımın yerine yeni şeyler yaratabilirim.
    Görebilir, duyabilir, hissedebilir, düşünebilir, söyleyebilir ve yapabilirim. Benim dışımdaki dünyada, insanlara bir düzen yaratabilecek, ilişkileri anlamlı kılabilecek, üretken ve onlara yakın olabilecek, gerekirse dışarıda hayatta kalabilecek birikimim var.
    Kendime aitim ve böyle olduğu için kendimi yeniden biçimlendirebilirim.
    Ben kendime aitim ve bundan mutluyum.
    Ben, benim.

    (Virginia Sather, Aile Terapisti 1916-1988)

  2. Alt 03-29-2008, 14:50 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Halbuki güven başkaları onay verdiği sürece oluşuyor.Ancak özgüven kendimizin tastiklemesi ve herşeye rağmen beğeni durumunda olma halidir ki işte sarsılmaz olan budur.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.