83 Yaşında Müslüman Oldu

Norderstedt kentinde yaşayan 83 yaşındaki Hannelore Reinke, 20 yıldır gidip geldiği Beypazarı'nda Müslüman oldu ve Meryem adını aldı. Meryem Reinke, "İslam dinini yıllardır araştırdım ve Müslüman oldum" dedi. Almanya'nın Schleswig ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen yabanGülü

  1. Alt 03-20-2008, 22:03 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Norderstedt kentinde yaşayan 83 yaşındaki Hannelore Reinke, 20 yıldır gidip geldiği Beypazarı'nda Müslüman oldu ve Meryem adını aldı. Meryem Reinke, "İslam dinini yıllardır araştırdım ve Müslüman oldum" dedi.
    Almanya'nın Schleswig Holstein Eyaleti'ndeki Norderstedt kentinde yaşayan 83 yaşındaki Alman Hannelore Reinke Müslüman olup, Meryem adını aldı. 20 yıl önce ilk kez Beypazarı’na giden Reinke, İslam dininin çok ilgisini çektiğini ve sonunda Müslüman olmaya karar verdiği söyledi.

    Protestandı, Müslüman oldu
    Reinke, "Ben Protestan bir Almandım. Ama 20 yılı aşkın süredir Beypazarı’yla kontağımı kesmedim. Çünkü orada yıllarca özürlülere, fakir öğrencilere, yaşlılar yurtlarına elimden geldiği kadar maddi yardımda bulundum. Zamanla çok sayıda dostlar edindim. Türk dostlarım bana İslam üzerine de bilgi verdiler. Ben de İslam dinini inceledim ve inandım. Geçen ay Beypazarı’na gittim ve orada eski Beypazarı Belediye Başkanı İbrahim Demir’in ve Süleyman Kurtuluş’un şahitliği eşliğinde müftü İhsan Caner önünde Kelime-i-Şehadet getirerek Müslüman oldum. Allah’a dua etmek ve Müslüman olmak bana huzur veriyor" dedi.

    Yardım meleği
    Yıllardır yaptığı yardımlardan dolayı kendisine "yardım meleği" diyerek hitap eden dostları Meryem adını kendisine önerdiklerini belirten Hannelore Meryem Reinke, "Tanıdıklarımdan İbrahim Demir’in kızı Bahar bana önerilen isimlerden Meryem olmasında ısrar etti. Meryem Anamızın adı olduğu için ben de seve seve kabul ettim. Müslüman olmaktan huzur duyuyorum ve bildiğim duaları okumak beni daha da yaşama bağlıyor" diye konuştu.


    beyza ve safinaz bunu beğendiler.
  2. Alt 03-21-2008, 01:18 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    İslam dininde diğer peygamberlerede inanılması ve Hz.Meryeme de inanılması ve kabul edilmesi,hristiyanların müslüman olmasında etkili olabiliyor sanırım.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.