Hafızayı güçlendirme teknikleri...

Bazen her şeyi unutmamıza rağmen, hafızamızı geliştirmek için günlük yaşantımızda yapabileceğimiz adımlar vardır.Hafızayı geliştirme sadece günlük yaşamımızı kolaylaştırma açısından yardımcı olmaz aynı zamanda da zihinsel olarak meydan okuma yapma için ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 gönderen beyza
  • 1 gönderen call

  1. Alt 02-19-2008, 19:37 #1
    beyza Mesajlar: 2.053
    Bazen her şeyi unutmamıza rağmen, hafızamızı geliştirmek için günlük yaşantımızda yapabileceğimiz adımlar vardır.Hafızayı geliştirme sadece günlük yaşamımızı kolaylaştırma açısından yardımcı olmaz aynı zamanda da zihinsel olarak meydan okuma yapma için yapılan şeyler Alzheimer’a karşı bizi korur. Son çalışmalar, daha fazla zihinsel çaba gerektiren boş vakit aktivitelerine daha çok vakit harcayan yaşlı yetişkinlerin Alzheimer’a yakalanma riskinin daha az olduğunu ve zihinsel olarak uyarıcı çevrede yaşayan hayvanların çok büyük hafıza merkezlerine sahip olduklarını gösteriyor. Küçük, mümkün değişiklikler ile hafızanızı güçlendirebilirsiniz.

    Hafızanızı geliştirmenize yardımcı olacak bu adımları deneyin ve beyin zindeliğinizi en yüksek seviyeye çıkarın ve Alzheimer hastalığını atlatın.

    Stres hafıza ve beyin sağlığı için iyi değildir. Araştırmalar stres altında olan hayvanların daha küçük hafıza hücrelerine sahip olduklarını gösteriyor. Bu yüzden stres azaltma programı hafıza gücünüzü arttırma alanında çok yararlı olabilir ve ayrıca fiziksel sağlığınızı geliştirebilir.


    Stresi azaltmak için aşağıdaki egzersizleri denemek isteyebilirsiniz..

    Gün boyunca stres azaltma molaları verin. Derin nefes alma, canlı yoga stresi veya meditasyon gibi stres azaltma egzersizlerini 2 dakikada yapabilirsiniz.

    İş ve dinlenmeyi dengeleyin. Eşit saatlerde çalışın ve dinlenme aktivitelerinede zaman ayırın.

    Bazı insanlar için boş zaman ekleme yardımcı olabilir.

    İyi bir uyku çekmek.

    Kafein azaltmak

    Düzenli olarak egzersiz yapmak

    Gerçekci beklentiler oluşturmak

    Gülmenize izin vermek

    Zihinsel egzersizler, beyniniz için sıçrayan bir kukla oyuncağı gibidir. Beyin bulmacası, çapraz bulmaca, kelime kelime bulmacası veya görsel bulmaca gibi değişik bir şekilde zihinsel olarak problemleri çözmeye çalışın. Eğlendiğiniz şeyleri ve zorlukları bulmak anahtardır fakat ne çok zor nede çok kolay olsun. Zaman geçtikçe daha iyi olduğunuzda, daha zor bulmacalar ile çalışabilirsiniz.

    İşte bu diyet için 4 öğe:

    Yediğiniz kadar kalori aldığınızı unutmayın. Çok fazla yerseniz, aşırılı kilolu olabilirsiniz ve bu da diyabet ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar riskini arttırır.

    Yediğiniz yağı düşünün. Omega 3 yağı, zeytin yağı, balık ve ceviz içeren yağlar beyin için iyidir. Tam yağlı süt gibi hayvansal ürünlerden gelen yağlardan kaçının.

    Antioksidan bakımından zengin olan yiyeceklere odaklanın. Bu diyet çeşidinde deney hayvanları artan zihinsel kabiliyet gösterirler. Yeşil yapraklı sebzeler veya meyveler gibi C ve E vitamini bakımından zengin olan yiyecekleri yemeye çalışın.

    Yediğiniz karbonhidratları düşünün. Su katılarak hazırlanan ve işlenmiş yiyecekler, beynimizin gereği gibi işlevini getirmemesine neden olan kan şekerinizi yükseltebilir ve diyabet olma riskinizi arttırabilir.

    Uzun dönemde hafızanızı güçlendirme yaşam tarzınızı değiştirmede bir bağlılık yaratabilir.

    Hafızanızı güçlendirmek için bu dört adıma devam etmenin yanında, aşağıdaki tavsiyeleri de deneyin:

    Hala sigara içiyorsanız, bırakın. Alkol alıyorsanız; belli bir ölçüde yapın.

    Sizin için anlamı olan aktiveler yapın. Dışarı çıkın ve sosyalleşin!

    Fiziksel olarak hasta olduysanız; bunu ciddiye alın. Bir an önce doktorunuza görünün iş işten geçtikten sonra değil.

    Düzenli olun. Genellikle kaybettiğniz şeyleri belli bir yere koyun. Örneğin anahtarlarınız için mutfağınızda askı kullanın veya hergün gözlüklerinizi belli bir yere koyun. Not defteri veya organizatör kullanmak ve günlük rutinleri yaratmak/ oluşturmak bazı şeyleri daha iyi hatırlamamızı yardımcı olabilir.

    kipchak ve enderrhafiz bunu beğendiler.
  2. Alt 05-23-2008, 12:24 #2
    call Mesajlar: 9
    Uygulamaya çalışacağım

    enderrhafiz bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.