Kahve ve Hayat

İş yaşamında önemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş grubu üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş. Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, işin yarattığı strese ve hayatın zorluklarına gelmiş. Yaşlı üniversite ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen gizli özne

  1. Alt 02-13-2009, 12:17 #1
    gizli özne Mesajlar: 18
    Kahve ve Hayat

    İş yaşamında önemli yerlere gelmiş bir grup eski mezun arkadaş grubu üniversitedeki hocalarından birini ziyarete gitmiş. Çeşitli konular konuşulduktan sonra sohbet, işin yarattığı strese ve hayatın zorluklarına gelmiş. Yaşlı üniversite hocası ziyaretçilerine kahve ikram etmek üzere mutfağa gitmiş ve değişik boy, renk ve kalitede bir çok fincanın bulunduğu bir tepsiyle geri dönmüş.

    Kimi porselen, kimi seramik, kimi cam, kimi plastik olan fincanları ve kahve termosunu masaya koyup kahvelerini oradan almalarıni söylemiş. Tüm eski ögrenciler kahvelerini alıp koltuklarına döndüğünde hocaları onlara şunu söylemiş:


    "Farkına vardınız mı bilmem, zarif görünümlü, güzel, pahalı fincanların hepsi alındı, masada yalnızca ucuz ve basit görünümlü fincanlar kaldı. Elbette ki kendiniz için en güzelini istemek ve onu almak çok normal ama işte bu demin bahsettiğiniz problemlerinizin ve stresin nedeni de bu. Hepinizin istediği fincan değil, kahve iken, bilinçli olarak herbiriniz birbirinizin aldığı fincanları gözleyerek daha iyi olan fincanları almaya uğrastınız. Hayat kahveyse, iş, para ve mevki fincandir. Bunlar yalnızca Hayat'ı tutmaya yarayan araçlardır, ama Hayat'ın kalitesi bunlara göre değişmez. Bazen yalnızca fincana odaklanarak, içindeki kahvenin zevkini çıkarmayı unutabiliyoruz."

    Y.Doç.Dr. Hayati YILMAZ
    Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

    emirahmedyasin ve AsMhA bunu beğendiler.
  2. Alt 03-09-2009, 06:41 #2
    AsMhA Mesajlar: 208
    Gerçekten de güzel bi yaklaşım..

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.