Laziralli'de kadınlar da yarıştı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 08-15-2013 (10:07)   Son Mesaj: 08-15-2013 (10:07)    Cevap: 0    Gösterim: 967  

    08-15-2013

    Laziralli'de kadınlar da yarıştı

    Laziralli'de kadınlar da yarıştı
    Laziralli'de kadınlar da yarıştı

    Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde üçüncüsü düzenlenen ve ilginç görüntülere sahne olan tahta araba yarışları "Laziralli"de bu yıl erkeklerin yanı sıra kadınlar da kıyasıya yarıştı.

    Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde üçüncüsü düzenlenen ve ilginç görüntülere sahne olan tahta araba yarışları "Laziralli"de bu yıl erkeklerin yanı sıra kadınlar da kıyasıya yarıştı. Bayramın ikinci günü düzenlenen "Laziralli"ye katılan çoğu ev hanımı 9 kadın, kıyasıya yarıştı. El yapımı tahta arabalarla zorlu köy yolunda birbirleriyle yarışan ve zaman zaman düşme tehlikesi geçiren hünerli bayanlar, yarışlarda derece elde etmek için gayret sarf etti.

    Küçük çapta kazaların yaşandığı yarışma süresince yaralanan olmazken, eğlence zirve yaptı. 250 metrelik parkurda yarışan bayanların yanı sıra 1 kilometrelik parkurda yarışan erkek yarışmacıların da kıyasıya mücadelesinin sonunda, dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

    YÖN TABELALARINA LAZCA İFADELER YAZILDI

    Bir kilometrelik parkurda hazırlanan yarış pistinin yön tabelalarında yazılan Lazca uyarı yazıları ise dikkatlerden kaçmadı.

    Eski geleneklerinin yaşatılması için düzenlenen yarışmayı izlemeye gelen vatandaşların yoğunluğu ise dikkat çekti.

    Kaynak: İHA





    Laziralli'de kadınlar da yarıştı Yorumları