Avrupa'nın göbeğinde 'çocuk yapın!' kampanyası   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 08-13-2013 (09:59)   Son Mesaj: 08-13-2013 (09:59)    Cevap: 0    Gösterim: 734  

    08-13-2013

    Avrupa'nın göbeğinde 'çocuk yapın!' kampanyası

    Avrupa'nın göbeğinde 'çocuk yapın!' kampanyası
    Avrupa'nın göbeğinde 'çocuk yapın!' kampanyası

    Dibe vuran doğum oranı, Polonya'da Cumhurbaşkanı Bronislav Komorovski'yi harekete geçirdi. Komorovski, kucağında torunuyla poz vererek Polonyalı kadın ve erkeklere çağrı yaptı.

    Dibe vuran doğum oranı, Polonya'da Cumhurbaşkanı Bronislav Komorovski'yi harekete geçirdi. Komorovski, kucağında torunuyla poz vererek Polonyalı kadın ve erkeklere çağrı yaptı. Tagesschau.de'nin haberine göre, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorovski, azalan nüfusa dikkat çekmek amacıyla bulvar gazetesi Fakt ile birlikte bir kampanya başlattı.

    Kucağında torunuyla poz veren Komorovski, Polonyalı kadın ve erkekleri "göreve davet etti."

    Fakt gazetesi, Komorovski çiftinin zor günler yaşamalarına rağmen 5 çocuk büyütmüş olduklarına dikkat çekti.

    Tagesschau.de'nin haberinde görüşlerine yer verilen demografi uzmanı Janusz Czapinski, "Çocuk isteği açısından bütün dünyada en altlardayız. Nüfus eriyor" diyor. Polonya'da doğum oranı yüzde 1,3 seviyesinde seyrediyor. Bunun nedenini sorgulayan anketlerde dile getirilen gerekçelerin başında "parasızlık ve işsizlik" geliyor. Bunu "belirsiz gelecek ve yetersiz barınma koşulları" izliyor.

    Tahminlere göre Polonya'nın 40 milyon olan nüfusu 2050'de 30 milyona inecek. Nüfustaki 10 milyonluk gerilemenin Polonya'nın emeklilik kurumları ve ekonomik büyümesini olumsuz etkilemesi bekleniyor.

    Cumhurbaşkanı Komorovski, zamanında atılacak adımlarla sözkonusu gelişmenin önlenebileceğine işaret ediyor.

    Hükümet bu çerçevede bazı önlemleri yürürlüğe koydu. Annelik izni uzatılırken, ebeveynlere ödenen para artırıldı. Hatta devlet yapay döllenmeyi teşvik ediyor.

    Kaynak: DW Türkçe





    Avrupa'nın göbeğinde 'çocuk yapın!' kampanyası Yorumları