Korkutucu doğum sahneleri sansürlenmeli   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 07-30-2013 (11:00)   Son Mesaj: 07-30-2013 (11:00)    Cevap: 0    Gösterim: 849  

    07-30-2013

    Korkutucu doğum sahneleri sansürlenmeli

    Korkutucu doğum sahneleri sansürlenmeli
    Korkutucu doğum sahneleri sansürlenmeli

    Normal doğum fobisinin altında film ve dizilerdeki korkunç doğum sahnelerinin olduğunu öne süren uzmanlar ‘ Ekranlarda sigara gibi doğum sahnelerine de sansür uygulanmalı? diyor.

    Normal doğum fobisinin altında film ve dizilerdeki korkunç doğum sahnelerinin olduğunu öne süren uzmanlar ‘ Ekranlarda sigara gibi doğum sahnelerine de sansür uygulanmalı? diyor. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, hipnoz gibi normal doğum fobisini hafifletecek yardımcı yöntemleri destekleyeceklerini açıkladı ancak uzmanlara göre bunlar da yeterli değil. Türk ekranlarında doğum sahnelerinin her daim ürkütücü bir şekilde ele alındığını vurgulayan Zeynep Kamil Kadın ve Doğum Eğitim Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Mustafa Eroğlu, perinatoloji uzmanı Prof. Dr. Mustafa Başbuğ ile korkusuz doğum tekniklerini öğreten Ebe Özlem Karabulut'a göre anne ve bebek için en sağlıklı doğum şekli normal doğum. Prof. Dr. Başbuğ, özellikle film ve dizilerde kadınların bilinçaltına doğumla alakalı korkunç sahneler yerleştirildiğine dikkat çekerek ? Nasıl ki sigara ve alkol için ekranlarda düzenleme yapıldıysa bu sahneler için de ya sansür uygulanmalı ya da bu sahneler çekilirken hassasiyet gösterilmeli. Kadınların bilinç altındaki doğum macerası bu sahnelerden ibaret oluyor. Zira o ekranın başında 8 yaşındaki bir kız çocuğu da var, anne olmayı düşünenler de? dedi.

    Eğitimli gebe korkmaz

    Doğumun kolaylaştırılması için çeşitli yardımcı teknikler kullanılabildiğine değinen Prof. Dr. Başbuğ, ?EFT, hipnoz, akupunktur, epidural anestezi, suda doğum gibi... Ancak anne adayı gebeliği boyunca doğru bir eğitimden geçirildiği taktirde tüm bunlara gerek kalmıyor. Anne adaylarını sağlıklı gebe kalacak şekilde programlamak gerekiyor? diye konuştu. Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mustafa Erolu ise ?Kadının doğuma hazırlanması aşamasında ebeler kilit rol oynamalı. Bu, doğumun aktif evresinde doktorun da işini kolaylaştırıyor? dedi.

    Fobisi olana EFT'den çözüm

    Zeynep Kamil Kadınv e Doğum Hastanesi'nde 4 yıldır doğum koçluğu ve gebe okulu eğitimlerini yürüten Ebe Özlem Karabulut ise sıkça başvurdukları EFT hakkında şunları söyledi: En sağlıklı olan hiçbir müdahale yapılmadan kendiliğinden gerçekleşen doğumdur. Aşırı fobisi olanlara uyguladığımız EFT 5 hafta süren toplam 15 saatlik bir eğitimden ibaret. Yöntemde vücudun belli enerji noktalarındaki aksaklıkları gidermeye yönelik vuruşlar kullanılıyor. Belli aralıklarla belli basınçla buralara parmaklarla vurularak aşırı fobisi olanlarda olumlama telkinlerinde bulunulur. Yarım saatlik çalışma sonunda fobi derecesi oldukça düşer. Bilinçaltındaki kodlamalar bu vuruşlar sayesinde değişiyor.

    Kaynak: Star gazetesi





    Korkutucu doğum sahneleri sansürlenmeli Yorumları