Dolce&Gabbana 'öfke' nedeniyle kapalı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 07-27-2013 (11:30)   Son Mesaj: 07-27-2013 (11:30)    Cevap: 0    Gösterim: 616  

    07-27-2013

    Dolce&Gabbana 'öfke' nedeniyle kapalı

    Dolce&Gabbana 'öfke' nedeniyle kapalı
    Dolce&Gabbana 'öfke' nedeniyle kapalı

    Dolce&Gabbana'dan ilginç protesto: Öfke nedeniyle kapalıyız

    Dolce&Gabbana'dan ilginç protesto: Öfke nedeniyle kapalıyız İtalya'nın lüks moda evlerinden Dolce&Gabbana, Milano Belediyesi ile yaşadığı vergi kaçakçılığı gerilimi nedeniyle, kentteki butikleri ile diğer alanlarda faaliyet gösteren mağazalarını 3 gün süreyle kapatma kararı aldı. Kapılara ise, ?Öfke nedeniyle kapalıyız? yazıldı.

    Dolce&Gabbana'nın (D&G) kurucuları Domenico Dolce ve Stefano Gabbana'nın geçtiğimiz ay vergi kaçırmaktan 1 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılması, Milano Belediyesi ve ünlü modacılar arasında gerilime neden oldu. Belediye meclisi üyelerinden Franco D'Alfonso, ?Belediye böyle vergi kaçakçılarına asla mekan vermemeliydi? sözlerini Twitter'daki hesabından paylaştı. Bunun üzerine Stefano Gabbana da Twitter hesabından, ?Milano Belediyesi iğrençsiniz!? diye cevap verdi.

    Moda dışında çeşitli alanlarda da faaliyet gösteren D&G grubu da, büyük şehir belediyesini protesto etmek için Milano'daki butik ve mağazalarını kapatma kararı aldı. Grubun basın ofisinden yapılan açıklamaya göre; kentin önemli alışveriş caddeleri Via della Spiga ve Corso Venezia'da bulunan butikler ile Gold Restoran, Martini Bar ve bir gazete bayiinin de aralarında bulunduğu 9 mağaza, 3 gün süreyle (Cuma'dan itibaren) kapalı kalacak. Bu mağazaların kapılarına hem İngilizce hem de İtalyanca, ?Öfke nedeniyle kapalıyız? yazıları asıldı.

    MİLANO BİR MODA KENTİDİR, ÇİRKİN SÜRTÜŞME BİTSİN

    Ünlü modacılara destek, Milano'nun da bağlı olduğu Lombardiya Bölge Valisi Roberto Maroni'den geldi. Maroni, ?Dolce&Gabbana, defileler için yer ihtiyacı duyarsa, bölge yönetiminin mekanları onların hizmetinde olacaktır. Herkesin çıkarı için bu sorunun diyalogla çözülmesini arzu ederim? açıklaması yaptı.

    Milano Belediye Başkanı Giuliano Pisapia ise, meclis üyesinin sözlerinin talihsiz bir şakadan ibaret olduğunu savunarak, ?Ben, yargı aşaması bitene kadar herkesin masum olduğunu düşünüyorum. D'Alfonso'nun sözleri belediye yönetiminin görüşlerini yansıtmayan, tamamen kişisel ve incitici sözlerdir ve kabul edilemez. Milano bir moda kentidir ve biz bu sektörü büyük bir inançla destekliyoruz. Milano daha fazla haklar kenti olmayı amaçlıyor? dedi. Pisapia, bu çirkin sürtüşmenin en kısa sürede bitmesini umduğunu da ekledi.

    Krize neden olan Franco D'Alfonso ise, ?Basında yer alan sözlerim, belediye yönetiminin görüşlerini yansıtmıyor. Yargı sürecinin sonunda, D&G'nin durumunun netleşeceğini düşünüyorum? dedi.
    Dolce ve Gabbana'nın, 2004 yılında Lüksemburg'ta paravan bir şirket kurarak, D&G ve gruba ait alt markaları bu şirkete satıp, İtalya'daki yüksek vergilerden kaçtıkları öne sürülmüştü. Ünlü modacıların 1 milyar Euro'ya yakın vergi kaçırdıkları iddia ediliyor

    Kaynak: DHA





    Dolce&Gabbana 'öfke' nedeniyle kapalı Yorumları