Bor, cildi güzelleştirecek   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 07-23-2013 (11:00)   Son Mesaj: 07-23-2013 (11:00)    Cevap: 0    Gösterim: 752  

    07-23-2013

    Bor, cildi güzelleştirecek

    Bor, cildi güzelleştirecek
    Bor, cildi güzelleştirecek

    Nanoteknoloji kullanılarak, bor madeninin kozmetik sektöründe de kullanılmasına olanak sağlandı.

    Nanoteknoloji kullanılarak, bor madeninin kozmetik sektöründe de kullanılmasına olanak sağlandı. FHM NanoteknolojiAkdemisi GenelMüdürü Mehmet Can Arvas, dünya çapındaki rezervlerinin büyük çoğunluğunün (yüzde 79 boraks) Türkiye'de olduğundan ülkenin geleceğinin bor madenlerinde şekilleneceğini söyledi.

    Bor madenlerinin yapısal özellikleriyle diğer madenlerden farklı olduğunu belirten Arvas, yüksek ısıya dayanıklılığı, elmasa yakın sertliği ve inört olması, kimyasal reaksiyonlara girmemesinin bor madenlerinin daha fazla sektörde ve farklı teknolojik konular da kullanılmasının önünü açtığını anlattı.

    Arvas, akademidelerinde kozmetik başta olmak üzere savunma sanayi, sağlık, enerji, elektronik, otomotiv ve tarımsal üretim sektörü olmak üzere 32 projenin yürütüldüğünü anlattı.

    Devlet kurumları ve üniversitelerle işbirliği içerisinde bazı projelerde çalıştıklarını dile getiren Arvas, kozmetik sektörüne yönelik nano borvit teknolojisiyle tüy dökücü ve güneş koruyucu kremler ürettiklerini ifade etti.Arvas, bunun dünyada ilk olduğunu vurguladı.

    Cilt için hiçbir yan etkisi bulunmuyor

    Arvas, kadın ve erkeklerin kullanabileceği kremin 4 ila 5 dakika arasında sonuç verdiğine dikkati çekerek, "Nano borvit teknolojisiyle üretilen krem, ilgili bölgeye sürüldüğü ve 4-5 dakika beklendikten sonra suyla yıkanmakta ve bütün tüyler dökülmektedir. Cilt için hiçbir yan etkisi bulunmayan bu teknolojiye, Türk markası olarak dünyaya distribütörlükler vererek ülkemiz temsil edilecek" diye konuştu.

    Özel ürettikleri 5 ila 50 nanometre büyüklüğündeki bor elmas kristallerinin, bir saç telinin 100 binde 1 oranında olduğuna işaret eden Arvas, bu kristallerin, inört malzeme içermesi nedeniyle dermatolojide derinin daha canlı kalması, cildin hava alması ve daha uzun süre etkisini sürdürmesini sağladığını savundu.

    Arvas, bor elmas kristallerinin, güneş ışınlarında bulunan radyasyonun etkisini azalttığını ve cildi radyasyona karşı da koruduğunu vurguladı.

    Birçok olumsuz etki nano borvit teknolojisiyle gideriliyor

    Nano bor elmas kristalleri sayesinde, ciltte yanma, tahriş etme gibi birçok olumsuz etkiyi nano borvit teknolojisiyle giderdiklerini belirten Arvas, şöyle devam etti:

    "Dermatoloji alanında nano borvit teknolojisiyle üretilen yüzde 100 Türk ürünlerinin, dünya pazarında ülkemizin tanıtımına ciddi katkılar sağlayacak ve bor madenlerinin önemini ortaya koyacaktır. NanoteknolojiAkdemisi olarak bor elmas kristallerinden cilt sıkılaştırıcı, güneş ışınlarına karşı cildi koruyucu, kas sıkılaştırıcı gibi çalışmalarımız da Ar-Ge olarak devam etmektedir."

    Van'a 20 milyon dolar yatırım

    Arvas, son aşamaya gelen veya çalışmaları devam eden projeler hayata geçirildiğinde Türkiye'nin dış borcunun sadece bor ürünleriyle kapatılabileceğine inandıklarını dile getirdi.

    NanoteknolojiAkdemisi olarak Ortadoğu'ya açılma planları doğrultusunda Doğu Anadolu'da Van'a 20 milyon dolarlık yatırım yapmayı düşündüklerine dikkati çeken Arvas, konuyla ilgili altyapı çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

    Arvas, bölgeden bir partnerlle işbirliği yaparak, yatırımları katlamayı ve bin kişi istihdamıyla Doğu Anadolu'nun kalkınmasına nanoteknolojik projelerle öncülük etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

    Uzman görüşü

    Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde doktora yapan Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurhan Ünüsan, borun, bitkilerin ardından insan sağlığı üzerindeki etkilerinin de yapılan bilimsel araştırmalarla ortaya çıktığını ifade etti.

    Borun, hücre zarının yapısı ve özelliklerini koruma, mineraller ve D vitamini metabolizmasında, steroid hormonlarının düzenlenmesinde ve zihinsel fonksiyonların desteklenmesinde önemli rol oynadığını anlatan Ünüsan, "Bilimsel araştırmalar ışığında borun nitrit kozmetik ürünlerinde kullanımının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkisi bulunmamaktadır" dedi.

    Kaynak: AA





    Bor, cildi güzelleştirecek Yorumları