Anne adayları bol su tüketmeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 07-13-2013 (10:03)   Son Mesaj: 07-13-2013 (10:03)    Cevap: 0    Gösterim: 620  

    07-13-2013

    Anne adayları bol su tüketmeli

    Anne adayları bol su tüketmeli
    Anne adayları bol su tüketmeli

    Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, anne adaylarının yaz aylarında günde 3 litre su içmeleri gerektiğini söyledi.

    Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, anne adaylarının yaz aylarında günde 3 litre su içmeleri gerektiğini söyledi. Karahan, yaz aylarında artan sıvı ihtiyacının karşılanmamasının gebelikte idrar yolu enfeksiyonları, kabızlık, erken doğum veya düşük tehdidi gibi pek çok problemi beraberinde getireceğini anlattı.

    Gebelerin egzersiz yaparken her 15-20 dakikada mutlaka sıvı almaları gerektiğine dikkati çeken Karahan, şöyle konuştu:

    "Yaz aylarında sıcaklıklar arttıkça hamileler ısıdan diğer insanlara göre daha çok etkileniyor. Gebelik ilerledikçe kilo ve vücut ısısı yüksek olduğu için sıcaktan korunmak daha da önemli oluyor. Anne adayları yaz aylarında günde 3 litre, yaklaşık 15 bardak su içmelidir. Yaz aylarında dışarı çıkarken ince giysiler giymelidir. Zorunlu olmadıkları durumda güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmamalıdır. Sıcakta terlemeyle beraber nemli kalan bölgelerde enfeksiyon artışına dikkat edilmeli ve sık aralıklarla ılık duş almak, iyi kurulanmak gerekmektedir."

    Karahan, gebelerin yaz aylarında taze sebze ve meyve ile az yağlı ve az tuzlu yiyecekler yemeleri gerektiğini, protein desteği için ise et, süt ve yoğurt tüketiminin yararlı olacağını sözlerine ekledi.

    Kaynak: AA





    Anne adayları bol su tüketmeli Yorumları