En pratik temizlik bilgileri   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 06-26-2013 (10:59)   Son Mesaj: 06-26-2013 (10:59)    Cevap: 0    Gösterim: 892  

    06-26-2013

    En pratik temizlik bilgileri

    En pratik temizlik bilgileri
    En pratik temizlik bilgileri

    Pratik çözümler hem zamandan kazanmanızı hem de daha az yorulmanızı sağlar.

    Pratik çözümler hem zamandan kazanmanızı hem de daha az yorulmanızı sağlar. Kahve lekesi

    Kahve lekesinin baş düşmanı yumurta sarısıdır. Ilık su içerisine bir yumurta sarısını döküp iyice karıştırın. Onu lekenin üstüne sürüp bir iki dakika bekledikten sonra durulama suyu ile silin. Lekenin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

    Kan lekesi

    Muhtemelen kan lekesi gün içerisinde rastlayabileceğiniz en inatçı sorunlardan biridir. Soğuk suyun üzerine bol miktarda tuzu dökün. Daha sonra bu karışımı lekenin bulunduğu noktaya dökerek üstte kalan tuz ile ovalayın. Bu işlemi bir-iki dakika sürdürdükten sabunla yıkayıp durulayın.

    Ruj lekesi

    Ağır lekeler sınıfına giren ruj için yapılacak en iyi yöntem kabartma tozudur. Ruj lekesi olmuş giysinizi kabartma tozu ile birikte yıkarsanız sorun ortadan kalkacaktır. Hatta bazı kaynaklara göre saç spreyi de ruj lekesine iyi gelen ürünlerden biridir.

    Ayakkabı temizliği

    Kirlenen ayakkabılarınızı temizlemek için en iyi yöntem dış macunudur. Bunun için temiz bir bez ve dış macunu yeterlidir. Temiz bezin üzerine diş macununu dökdükten sonra iyice yedirin. Daha sonra ufak ufak ovalayın. Durulamak içinde yine temiz bir bezi kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra göreceksiniz ki en sevdiğiniz ayakabınız eskisinden daha yeni olacak.

    Ayakkabı cilası

    Mat ve pis bir ayakkabıyla kimse dolaşmak istemez. Eğer ayakkabınızı kısa bir zaman içerisinde temizleyip patlatmak durumunda iseniz bir muz bütün işi çözecektir. Muzu ezip bir bez yardımıyla ayakkabınıza yedirin ve herşey hazır.

    Yağ lekesi

    Önemli bir günde koltuğa dökülen bir yağ lekesi uğraşmak isteyeceğiniz son şey olmalı. Telaşlanmanıza gerek yok. Kabartma tozu ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Lekenin bulunduğu yere sürüp biraz bekleyin. Duruladığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

    Gümüş parlatma

    Muhteşem bir akşam yemeği çatal, bıçaklarınızın mat görüntüsü ile mahvolabilir. Derin bir kabın içine ılık su doldurun. Kabartma tozu döktüğünüz suyun içine parlatmak isteğiniz metal eşyaları bırakın. Biraz beklettikten sonra bir sünger kullanarak soda ile iyice silin. En son soğuk suyla duruladığınız takdirde parlak ve temiz bir görünüm elde edecektir.

    Su lekeleri

    Ağaç yüzeylerde suyun bıraktığı izlerden kurtulmak için nemli bir beze mayonezi iyice yedirin. Lekelerin bulunduğu yerleri hafifçe ovalayın. Bu izlerden kurtulduğu için sehpanız size teşekkür edecektir.

    Halı ve döşeme temizliği

    Pahalı bir halı temizleyicisi almak yerine halınıza mısır unu serpin ve ovalayın. Kirler anında yüzeye çıkacaktır. Ekstra temizlik için halı şampuanı ve soda da kullanabilirsiniz.

    Fırın temizliği

    Geleneksel fırın temizleyiciler etkilidir ancak içerisindeki kimyasallar, zehirli gazlar sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunu daha kolay ve sağlıklı bir yöntemle halletmek mümkün. Soda su ve kabartma tozunu eşit ölçülerde karıştırın ve bir gün bekletin. Ertesi sabah karışımı temizlik fırçası ile kirli yüzeye döküp hafifçe ovalayın. Nemli bir bez yardımı ile durulamanız yeterli olacaktır.

    Evye temizliği

    Su lekeleri lavabolar için en kötü görünümü oluştıruyor. Bunun teöizliği aslında sandığımızdan daha kolay. Bir litre suyun içine dört kaşık kabartma tozu ekleyin. Karışımı temiz bir bezle birlikte lavaboya uygulayın.

    Ocak temizliği

    Kabartma tozunu sıcak su ile macun haline getirin. bunu bir bez yada fırça yardımı ile ovalayarak uyğulayın ve beş dakika bekleyin. sonrasıda duruluyabilirsiniz.





    En pratik temizlik bilgileri Yorumları