Kadınlar bu konuda erkeklerden güçlü çıktı   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 06-21-2013 (11:06)   Son Mesaj: 06-21-2013 (11:06)    Cevap: 0    Gösterim: 618  

    06-21-2013

    Kadınlar bu konuda erkeklerden güçlü çıktı

    Kadınlar bu konuda erkeklerden güçlü çıktı
    Kadınlar bu konuda erkeklerden güçlü çıktı

    ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden Qi Wang ve ekibinin yaptığı araştırma, kadınların erkeklerden daha güçlü olduğu bir gerçeği ortaya koydu.

    ABD'deki Cornell Üniversitesi'nden Qi Wang ve ekibinin yaptığı araştırma, kadınların erkeklerden daha güçlü olduğu bir gerçeği ortaya koydu. "Memory" dergisinde yayımlanan araştırmaya 60 üniversite öğrencisi katıldı. Katılımcılara bir hafta boyunca üç kısa mesaj gönderildi. Öğrencilerden mesajı alır almaz, son 30 dakikada neler yaptıklarını yazmaları istendi.

    Bilim adamları, bir hafta sonra deneyi zorlaştırarak öğrencileri sürpriz teste tabi tuttu ve ayrıntılı şekilde bir hafta boyunca neler yaptıklarını anlatmalarını istedi.

    Kadın katılımcıların başlarından geçenleri erkeklerden daha ayrıntılı şekilde hatırladığı görüldü.

    Kadınların hafızasının ilişkiler ve sosyal etkileşimlere daha çok odaklandığını belirten Qi Wang, sonuçların erkek ve kadınların dünyayı farklı gördükleri fikrini güçlendirdiğini ifade etti.

    Qi Wang, bu farkın hafıza becerilerine de yansıdığını vurguladı.

    Kaynak: AA





    Kadınlar bu konuda erkeklerden güçlü çıktı Yorumları