Bebekler anne karnında da aÄŸlıyor   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 06-16-2013 (10:05)   Son Mesaj: 06-16-2013 (10:05)    Cevap: 0    Gösterim: 604  

    06-16-2013

    Bebekler anne karnında da ağlıyor

    Bebekler anne karnında da ağlıyor
    Bebekler anne karnında da ağlıyor

    Bilimadamları, doğmamış bebeklerin acıya bağlı yüz ifadelerini ana karnında 'prova ettiklerini' açıkladı.

    Bilimadamları, doğmamış bebeklerin acıya bağlı yüz ifadelerini ana karnında 'prova ettiklerini' açıkladı. Araştırmacılara göre, bebekler, doğumdan sonra ağlama ya da mimiklerle nasıl iletişim kuracaklarını daha doğmadan öğreniyorlar.

    UltrasonÂ*taramalarının sonuçlarını inceleyen bilimadamları, bebeklerde yüzÂ* hareketlerinin hamilelik döneminde baÅŸladığını, bu hareketlerinÂ* gülümsemeden daha karmaşık kaÅŸ ve burun hareketlerine kadar deÄŸiÅŸiklikÂ* gösterdiÄŸini belirlediler.

    AraÅŸtırma ekibinin başındaki Dr. NadjaÂ* Reissland, bebeklerde normal geliÅŸme sürecinin bu aÅŸamasını tam olarakÂ* anlamanın, doktorlara olası sorunları teÅŸhis etmede yardımcı olacağınıÂ* söyledi.

    Dr. Reissland, "DoÄŸmamış bebeklerin acıyıÂ* hissedip edemediklerini henüz bilmiyoruz. Belirlenen hareketlerin,Â* kendilerini nasıl hissettiklerine baÄŸlı olup olmadığı da açık deÄŸil" dedi.

    AraÅŸtımaÂ* sonuçlarını deÄŸerlendiren Dr. Reissland, yüz hareketlerinin, hislerdenÂ* çok beynin geliÅŸimiyle ilgili olduÄŸuna inandıklarınıÂ* söyledi. AraÅŸtırmada ana karnındaki sekiz kız ve yedi erkek bebeÄŸin dörtÂ* boyutlu ultrason tarama kayıtları incelendi.

    Daha önce yapılanÂ* araÅŸtırmalarda da, henüz doÄŸmamış saÄŸlıklı bebeklerde yüz hareketlerininÂ* hamilelik sırasında baÅŸlayıp geliÅŸtiÄŸi belirlenmiÅŸti.

    Dr. NadjaÂ* Reissland, Bebeklerde hissettikleri acıyı anlatabilme becerisinin büyükÂ* önem taşıdığını, doÄŸumdan sonra hissettikleri sıkıntıyı ya da acıyıÂ* ancak bu sayede ifade edebildiklerini belirtti.





    Bebekler anne karnında da ağlıyor Yorumları