Kadınların yeni adresi Tenzile Erdoğan   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 06-12-2013 (09:59)   Son Mesaj: 06-12-2013 (09:59)    Cevap: 0    Gösterim: 951  

    06-12-2013

    Kadınların yeni adresi Tenzile Erdoğan

    Kadınların yeni adresi Tenzile Erdoğan
    Kadınların yeni adresi Tenzile Erdoğan

    Ankara'nın Mamak Belediyesi tarafından 8 ay önce hizmete açılan Boğaziçi Tenzile Erdoğan Aile Merkezi ve Bilgi Evi, kadın ve çocukların ikinci adresi oldu.

    Ankara'nın Mamak Belediyesi tarafından 8 ay önce hizmete açılan Boğaziçi Tenzile Erdoğan Aile Merkezi ve Bilgi Evi, kadın ve çocukların ikinci adresi oldu. İçerisinde meslek edindirme kurslarından hobi kurslarına, spor salonundan konferans ve toplantı salonuna birçok imkanın bir arada bulunduğu Tenzile Erdoğan Aile Merkezi'ne kadınların kişisel gelişimlerine yönelik dersler de veriliyor. Yaklaşık 500 kadının faydalandığı merkez bünyesinde dikiş, nakış, iğne oyası, cilt bakımı, alüminyum rölyef kabartma, diksiyon kursları veriliyor.

    Belediye Başkanı Mesut Akgül örnek bir kentsel dönüşümü sürdürdükleri Mamak'ta, sosyal dönüşümün öncü rolünü de aile merkezlerinin üstlendiğini söyledi. Akgül, ?Sayıları her geçen gün artan aile merkezlerinde kadınlara yönelik birçok kurs veriliyor. Bu kursların bazıları kadınların kişisel gelişimlerine yönelik bazıları da meslek edindirmeye yönelik kurslar. Ayrıca aile merkezlerinde kadınların istekleri doğrultusunda seminer ve programlar da düzenleniyor.

    Aile merkezi bünyesinde bulunan spor salonundan isteyen her kadın faydalanabiliyor. Profesyonel spor hocası eşliğinde aerobikten stepe, fitnessten kondisyona kadar birçok dalda spor yapabiliyor.? dedi.

    BİLGİ EVİ VE KÜTÜPHANE DE ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

    Mamaklı öğrencilere yönelik bu yıl hizmet vermeye başlayan Tenzile Erdoğan Bilgi Evi'nden de 250 öğrenci faydalanıyor. Matematik, fen, sosyal ve Türkçe olmak üzere öğrencilere çeşitli branşlarda eğitim desteği sağlanıyor. Bilgi evi bünyesinde bulunan bilgisayar sınıfında öğrenciler her türlü ödevlerini hazırlayabiliyor ve araştırmalar yapabiliyor. Ayrıca 700 kitabın bulunduğu kütüphane de öğrencilerin hizmetinde. Ders dışı özel etkinlikleri de önemseyen Tenzile Erdoğan Bilgi Evi, öğrencilerini sinema, müze, tiyatro, hayvanat bahçesi gezilerine de götürüyor.

    Kaynak: CİHAN





    Kadınların yeni adresi Tenzile Erdoğan Yorumları