Türk Kızılayına kadın eli değiyor   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 06-12-2013 (10:02)   Son Mesaj: 06-12-2013 (10:02)    Cevap: 0    Gösterim: 772  

    06-12-2013

    Türk Kızılayına kadın eli değiyor

    Türk Kızılayına kadın eli değiyor
    Türk Kızılayına kadın eli değiyor

    Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, tüzüklerinde yaptıkları değişiklikle 720 şubelerinde yönetim kurullarında 2'şer kadının yer alacağını söyledi.

    Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, tüzüklerinde yaptıkları değişiklikle 720 şubelerinde yönetim kurullarında 2'şer kadının yer alacağını söyledi. Türk Kızılayı Kadın Kolları Başkanlığının Yozgat'ta ihtiyaç sahibi 7 bin 219 öğrenciye giysi yardımı yapması dolayısıylaİstiklal Anadolu Lisesinde tören düzenlendi.

    Akar, törende yaptığı konuşmada, kadın kollarına yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde benzer çalışmaların sürdürdüğünü ifade etti.

    Kızılayın şefkat eli, şefkat yuvası ve bir merhamet eli olduğunu ifade eden Akar,"Şefkatin kadınsız olması mümkün değil. Şefkati en iyi tanımlayan annedir. Anne de kadındır. Dolayısıyla kadınlarımız aramızda olsun istedik. Geçtiğimiz kongrede bir tüzük tadilatı yaptık. Türkiye'de 720 şubemiz var. Her şubemizde 2 bayan arkadaşımızı bulunmasını tüzük tadilatı olarak geçirdik. Şubeler bundan sonra 2 tane kadın kardeşimizi kongerelerinde mecburi olarak yönetim kurullarına seçecekler" diye konuştu.

    2005 yılından bu yana yaptıkları çalışmalar neticesinde son yıllarda kan anoslarına son verdiklerini anlatan Akar, "Artık kan anonsu yapılmıyor. Bu Kızılay'ın can siperane yaptığı çalışmaların eseridir. Ama bu limittedir sınırdadır. Allah bir daha kan anonsu yapılan durumları, kan torbaları elinde koşuşturan hastaları bize göstermesin" dedi.

    Türk Kızılayı Kadın Kolları Başkanı Nazlı Gülay Kuriş ise Kızılay kurumunun sağ elin verdiğini sol elin görmeyeceği şekilde hareket ettiğini belirterek, yardımları insanları rencide etmemek için gizli yaptıklarını söyledi. Herkesi bağış yapmaya ve paylaşmaya davet eden Kuriş, Kızılayın her zaman yardıma muhtaç inanların yanında olduğunu vurguladı.

    Konuşmaların ardından, Akar, Kuriş, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer öğrencilere teslim edilecek olan kıyafet kolilerini okul müdürlerine verdi.

    Kaynak: AA





    Türk Kızılayına kadın eli değiyor Yorumları