Anadolu kadını dünyaya açılacak   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 05-29-2013 (09:58)   Son Mesaj: 05-29-2013 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 758  

    05-29-2013

    Anadolu kadını dünyaya açılacak

    Anadolu kadını dünyaya açılacak
    Anadolu kadını dünyaya açılacak

    Anadolu kadınının el emeği ürünleri, Paris'in de arasında olduğu uluslararası pazarlarda yer alacak.

    Anadolu kadınının el emeği ürünleri, Paris'in de arasında olduğu uluslararası pazarlarda yer alacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Anadolu'daki kadınların el emeği ürünlerinin ekonomik değer kazanması için çalıştıklarını söyledi.

    Dünyada el emeği ürünlere ilginin arttığını, marka ve piyasa değeri taşıyan ürünlerin daha da kıymetli olduğunu ifade eden Şahin, "hand made" (el işi) ürünlerin pazarlanması konusunda kurumsal alt yapı oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

    81 ilden el emeği ürünlerin sergilendiği "Önce Kadın-81 İl Kadın El Emeği Sergisi" için 40'a yakın tasarımcıyı Ankara'ya davet ettiklerini hatırlatan Şahin, böylece iki tarafı buluşturduklarını vurguladı.

    "Önce Kadın-81 İl Kadın El Emeği Sergisi"nden seçilen ürünler, Bakanlığın girişimiyle Paris'te Türkiye'yi tanıtmak amacıyla düzenlenen "Anadolu Festivali" kapsamında sergilenecek. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından 31 Mayıs - 2 Haziran 2013'te ikincisi düzenlenecek festivalde, tasarımcıların da beğenisini kazanan el emeği ürünler stantlarda yerini alacak.

    Kaynak: AA





    Anadolu kadını dünyaya açılacak Yorumları