Aile içi kavgalar en çok çocukları vuruyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 05-23-2013 (09:57)   Son Mesaj: 05-23-2013 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 657  

    05-23-2013

    Aile içi kavgalar en çok çocukları vuruyor

    Aile içi kavgalar en çok çocukları vuruyor
    Aile içi kavgalar en çok çocukları vuruyor

    Anne ve baba arasındaki kavgaları yorumlama şeklinin, çocukları duygusal ve davranışsal olarak farklı etkilediği belirlendi.

    Anne ve baba arasındaki kavgaları yorumlama şeklinin, çocukları duygusal ve davranışsal olarak farklı etkilediği belirlendi. İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, tartışmalar nedeniyle kendini suçlayan çocukların, daha fazla anti-sosyallik gibi davranışsal sorunlar yaşadığını belirtti.

    Kavgalara maruz kalan, ailenin parçalanmasından korkan ve tehdit altında hisseden çocukların ise depresyon gibi duygusal sorunlarla boğuşabileceği vurgulandı.

    Araştırmaya imza atanlardan Gordon Harold, her gün ebeveynleri arasında şiddet içermeyen ancak sık ve çözümlenemeyen tartışmalara maruz kalan çocukların, ruhsal sorun yaşama riskinin arttığını ifade etti.

    Bilim adamları ayrıca, tartışmaların yaşandığı ailelerde, kız çocuklarının, anne-çocuk ilişkisinin iyi olmadığı durumlarda depresyona yakalanma riskinin daha fazla bulunduğunu gördü.

    Konuya ilişkin makale, "Science Daily" dergisinin internet sitesinde yayımlandı.





    Aile içi kavgalar en çok çocukları vuruyor Yorumları