Erdim: Çocuklarınıza ayna olun   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 05-09-2013 (10:58)   Son Mesaj: 05-09-2013 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 808  

    05-09-2013

    Erdim: Çocuklarınıza ayna olun

    Erdim: Çocuklarınıza ayna olun
    Erdim: Çocuklarınıza ayna olun

    Aile Danışmanı Saliha Erdim, 'Huzurlu Aile Sohbetleri' kapsamında verdiği seminerde, annelere "Çocukların ilk öğretmeni anne babadır. Nasıl bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, öyle olun" tavsiyesinde bulundu.

    Aile Danışmanı Saliha Erdim, 'Huzurlu Aile Sohbetleri' kapsamında verdiği seminerde, annelere "Çocukların ilk öğretmeni anne babadır. Nasıl bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, öyle olun" tavsiyesinde bulundu. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Huzurlu Aile Sohbetleri' konusunda seminer veren Aile Danışmanı Saliha Erdim, Esenlerli kadınlarla buluştu. Menderes Mahallesi'ndeki Sivas Zara Ilıca Köyü Derneği'nde düzenlenen seminere, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ve çok sayıda kadın katıldı. Huzurlu bir ailenin temelinin çocuklar olduğunu ifade ederek söze başlayan Erdim, "Çocukların ilk öğretmeni anne babadır. Nasıl bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, öyle olun" dedi.

    CENNETE GİRMEK KOLAY DEĞİL

    Erdim, "Hayatta birçok defa imtihandan geçiyoruz" diyerek, konuşmasına şöyle devam etti:
    "Cennete girmek kolay değil. Dünyada çeşitli zorluklarla karşılaşıyoruz ancak şükredeceğimiz o kadar çok şey var ki. Biz bir böcek olarak da yaratılabilirdik ya da birçok kötü alternatif var. Ben hep 'Allah'ım benim şikâyetim zayıflığımdandır, beni affet' diye dua ederim. Biz hanımlar olarak çocuklarımıza, büyüklerimize ve eşlerimize iyi bakmak zorundayız."

    TAKDİR ÜRETİR, TENKİT TÜKETİR

    Kadınların bir yoğurdu mayalamak için bile bir çok aşamadan geçtiğini ifade eden Erdim, "Çocuğumuz bir hata yaptığında hemen cezalandırırız. Yoğurt mayalarken gösterdiğimiz sabrı çocuklarımıza göstermiyoruz. Sürekli eleştirip, hiç takdir etmiyoruz. Takdir üretir, tenkit tüketir. Özellikle 0-6 yaş arasındaki çocuklarımızı nasıl yetiştirmek istiyorsak biz de öyle olmalıyız. Biz iyi niyetli, dürüst, ahlâklı ve cömert olursak, emin olun çocuklarımız da öyle olur" dedi. Dualarla sona eren programda Erdim, tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.





    Erdim: Çocuklarınıza ayna olun Yorumları