Kadın girişimci kendi işini kurdu   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 05-01-2013 (09:57)   Son Mesaj: 05-01-2013 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 706  

    05-01-2013

    Kadın girişimci kendi işini kurdu

    Kadın girişimci kendi işini kurdu
    Kadın girişimci kendi işini kurdu

    Yozgat'ta KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna giden girişimci kadın Saliha Kayhan, kurs sonrası açtığı iş yerinde işyerleri için promosyon çanta üretimi yaparak kendi işini kurdu.

    Yozgat'ta KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna giden girişimci kadın Saliha Kayhan, kurs sonrası açtığı iş yerinde işyerleri için promosyon çanta üretimi yaparak kendi işini kurdu. Babasının mesleğinin terzilik olduğundan dolayı kendisinin de tekstil işine ilgi duyduğunu belirten Kayhan, "Evde boş oturmaktansa bir şeyler üretip satmak istedim. Önce KOSGEB tarafından açılın girişimcilik kursuna katılıp sertifika aldım. Daha sonra Yozgat'ta büyük eksilik hissedilen işletmeler için promosyon işine girmeyi düşündüm. Çünkü ilimizde şuan benim yaptığım işi yapan bir işyeri yok." dedi.

    İşyerini yeni açtığı için sipariş üzerine çalıştığını kaydeden Kayhan, "İşyerlerinden sipariş geliyor ve onları yapıyorum. Özellikle sarraflardan özel baskılı çanta siparişi alıyorum. Firmaların isim ve logolarını çanta üzerine basıyoruz. Ayrıca yine firmalar için iş elbisesi, tulum, önlük yapıyoruz. Şuan için işlerimizde bir hareketlilik yok. Sadece birkaç firmanın işini yapıyoruz." diye konuştu.

    Kadınların evde oturmak yerine el becerilerini ortaya koyarak bir şeyler yapabileceğini söyleyen Kayhan, "Kadınlar her işin üstesinden gelebilir. Biraz cesaret gerekiyor. Ben de kendime güvenip bu iş yerini açtım. Sipariş aldığımda parça başı olarak işçi çalıştırıyorum ve başka kadınlara da iş imkanı sunmaya çalışıyorum. Daha önce bu işi yapan ilimizde bir iş yeri olmadığını için esnaflarımız siparişlerini başka illere vermek zorunda kalıyordu. İnşallah bundan sonra esnaflarımız ve iş adamlarımız siparişlerini bize verirler. Bu sayede bizimde iş yoğunluğumuz artar." şeklinde konuştu.

    Kaynak: CİHAN





    Kadın girişimci kendi işini kurdu Yorumları