Sokakta çalışan çocuklar konser verdi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 04-26-2013 (09:57)   Son Mesaj: 04-26-2013 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    04-26-2013

    Sokakta çalışan çocuklar konser verdi

    Sokakta çalışan çocuklar konser verdi
    Sokakta çalışan çocuklar konser verdi

    Diyarbakır'da sokakta çalışan çocukların oluşturduğu koro, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konser verdi.

    Diyarbakır'da sokakta çalışan çocukların oluşturduğu koro, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konser verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle sokakta çalışan öğrencilerden oluşturulan koro, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda akranları için Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi.

    Konseri büyük keyifle izleyen çocuklar, zaman zaman alkışla tempo tutarak, arkadaşlarına destek sundular.

    Yenişehir ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdulrezak Tekin AA muhabirine, koroda yer alan öğrencilerin büyük kısmının Şehit Öğretmen Nuriye Ak İlköğretim Okulu öğrencisi olduğunu belirterek, kenar semtte yer alan bu okuldaki öğrencilerin büyük kısmının okul dışındaki zamanlarında ailelerine destek olmak için çalıştığını söyledi.

    Aynı zamanda koronun şefliği yapan müzik öğretmeni Songül Çakmak ise, 10 yılı aşkın süredir 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde sokakta çalışan çocuklara rehabilite amaçlı müzik eğitimi verdiğini belirtti. Müzik eğitimi verdiği çocuklar arasında çok başarılı olan öğrencilerin de yer aldığını bildiren Çakmak, geçen yıl eğitim verdiği bir gencin Malatya İnönü Üniversitesi Konservatuvarı bölümünü kazandığını anlattı.

    Öğretmen Çakmak, birkaç ay önce oluşturdukları koronun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle verilen konserde Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Bu çocuklarımız sokakta çalıştığı için disiplinden uzaklar. Çoğunluğu zaman zaman okula gitmiyorlar. Rehabilite amaçlı çalışmalarımızda onlara bir şeyler vermeye çalışıyorum. Aralarında başarılı olanlar bunu meslek olarak seçiyor. Koroda 7 okuldan 35 öğrenci yer alıyor. Koro çalışmaları sırasında kendi kendime Türk Sanat Müziği parçalarını seslendirdiğimi duydular. Ardından Türk Sanat Müziği parçalarını seslendirmek istediklerini söylediler. Bu nedenle konserde Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdiler."

    "Öğretmenimi görünce çok mutlu oldum"

    Koroda yer alan Şair Cahit Sıtkı Tarancı İlköğretim Okulu öğrencisi Rona Yener, okul dışındaki boş zamanlarında su veya mendil satarak, ailesine katkı sunduğunu belirterek, "Böyle bir koroda yer aldığım için çok sevinçliyim" dedi.

    Hasanpaşa Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sultan Yener, okul dışındaki zamanlarında sokakta çalışarak para kazanmaya çalıştığını ifade ederek, "Koroda yer aldığım için çok mutluyum. Sınıf öğretmenim de gelip beni izledi. Konserde beni izlemeye gelen öğretmenimi görünce daha da çok mutlu oldum. O da çok sevindi" diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Sokakta çalışan çocuklar konser verdi Yorumları