Bakanda'dan süt anneliği merkezi açıklaması   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 04-23-2013 (09:58)   Son Mesaj: 04-23-2013 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 565  

    04-23-2013

    Bakanda'dan süt anneliği merkezi açıklaması

    Bakanda'dan süt anneliği merkezi açıklaması
    Bakanda'dan süt anneliği merkezi açıklaması

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Trakya Üniversitesi'nde Yenidoğan, Onkoloji, Çocuk Ünitesi ile Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yakın bir zamanda süt anneliği merkezlerini açacaklarını söyledi.

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Trakya Üniversitesi'nde Yenidoğan, Onkoloji, Çocuk Ünitesi ile Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışına katıldı. Bakan Müezzinoğlu, yakın bir zamanda süt anneliği merkezlerini açacaklarını söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve Kalkınma Bakanı Yılmaz, Uzunköprü'deki temaslarının ardından Edirne'de Trakya Üniversitesi'nin Yenidoğan, Onkoloji, Çocuk Ünitesi ile Akıl ve Ruh Sağlığı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdiler. Törende konuşan Bakan Yılmaz, emeği geçenlere teşekkür etti.

    Bakan Müezzinoğlu ise, ?2000'li yıllarda sağlık için yurt dışına giden hasta sayısı 10-15 bin civarındaydı. İnsanımız ortalama 50 bin ila 100 bin dolar harcama yaparak yurt dışına gidiyordu. Şimdi geldiğimiz noktada geçtiğimiz gün aldığımız rakamlara göre yıllık 490 binin üzerinde sağlık turizmi ile ülkemize gelen vatandaşlar var. Zaman zaman tartışılan anne sütü konusu var. Bizim kültürümüzde süt anneliği var. Süt anneliği merkezleri projesinin hukuki zeminini de oluşturduğumuzda bu proje erken doğmuş prematüre bebeklerimizin yaşatılabilmesi için önemli ve anlamlı bir proje olacaktır. Hiçbir hastamızı mağdur etmeden ama fırsatçılara da teslim olmadan bu yolculuğu yapacağız. Önümüzdeki süreçte birçok stratejik ilacın ülkemizde üretilmesi ile ilgili olarak yeni adımlar atacağız ve birileri bizim ümüğümüzü canı istediği zaman sıkamasın? dedi.

    Bu arada, açılış öncesi bir grup öğrenci gösteri yaptı. Gösteri yapan öğrencilere özel güvenlik görevlileri müdahale etti.

    Kaynak: İHA





    Bakanda'dan süt anneliği merkezi açıklaması Yorumları