Kadına şiddete karşı boykot çağrısı   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 04-23-2013 (09:56)   Son Mesaj: 04-23-2013 (09:56)    Cevap: 0    Gösterim: 741  

    04-23-2013

    Kadına şiddete karşı boykot çağrısı

    Kadına şiddete karşı boykot çağrısı
    Kadına şiddete karşı boykot çağrısı

    Kadın cinayetlerinin göz göre göre yaşanması, tahrik, iyi hal indirimi, tutuksuz yargılama ve tecavüze karşı Şefkat-Der, kadınlara 41 günlük cinsel ilişkiye girmeme ve ev işi yapmama boykotu çağrısında bulundu.

    Kadın cinayetlerinin göz göre göre yaşanması, tahrik, iyi hal indirimi, tutuksuz yargılama ve tecavüze karşı Şefkat-Der, kadınlara 41 günlük cinsel ilişkiye girmeme ve ev işi yapmama boykotu çağrısında bulundu. Taksim'de Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan ve 2007 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Ayşe Tükrükçü'nün de katıldığı basın açıklamasında, aile içi şiddet mağduru kadınların fotoğrafları taşındı. Açıklamayı yapan Hayrettin Bulan, şunları söyledi:

    ?1 Mayıs 2013 itibariyle 41 günlük ev işi, yemek, ütü yapmama, cinsel ilişkiye girmeme boykotu çağrısında bulunuyoruz. Kadın katillerine; tahrik, iyi hal indirimi yapıp, ölümle tehdit eden erkekleri tutuksuz yargılayan hakimlerin, eşlerinden de boykota destek bekliyoruz. Ayrıca bu anlamlı boykota kadın milletvekillerini de davet ediyoruz. Erkeklerin, dışarıda genelev, randevuevi, otel, sokak vb. yerlerdeki hayat kadını, genel kadın, eskort tabiri ile damgalanan kadınlarla birlikte olmaması için, boykotumuza dışarıdan da destek bekliyoruz.?

    2007 yılında bağımsız milletvekili adayı olan Ayşe Tükrükçü de 1976 yılında öz amcası tarafından 3,5 ay boyunca tecavüze uğradığını belirterek, Türkiye'de 1976'dan 2013'e, tecavüzcülere verilen cezalar açısından değişen hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

    Taksim'deki açıklama sırasında Cumhuriyet Anıtı önünde bağıran ve adının Gülbahar Poyraz olduğu öğrenilen bir kadın, ‘Kızıma nasıl kıydınız, idam istiyorum' diye bağırdı ve kısa süreli fenalık geçirdi. Habercilerin ve çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı kadın, bir süre sonra kendine geldi. Olay yerine gelen Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan,

    ?Kadın cinayetleri, kadına şiddet konusu sadece kendi çocuğunun başına gelmesi değil. Başkalarının da başına geldiği zaman bu ablamız gibi çıldırtma noktasına getirip, insanların dengesini bozuyor. Bu bir terördür. Amacımız bu terörü sonlandırmaktır? dedi. Fenalık geçiren kadın, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

    Kaynak: DHA





    Kadına şiddete karşı boykot çağrısı Yorumları