Televizyon korkulduÄŸu kadar deÄŸilmiÅŸ   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-27-2013 (09:57)   Son Mesaj: 03-27-2013 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    03-27-2013

    Televizyon korkulduÄŸu kadar deÄŸilmiÅŸ

    Televizyon korkulduÄŸu kadar deÄŸilmiÅŸ
    Televizyon korkulduÄŸu kadar deÄŸilmiÅŸ

    İngilizler tarafından yapılan yeni bir araştırma, küçük yaşta her gün televizyon izlemenin çocukların sosyal gelişimlerini sanıldığı kadar olumsuz etkilenmediğini ortaya koydu.

    Ä°ngilizler tarafından yapılan yeni bir araÅŸtırma, küçük yaÅŸta her gün televizyon izlemenin çocukların sosyal geliÅŸimlerini sanıldığı kadar olumsuz etkilenmediÄŸini ortaya koydu. Â*SaÄŸlık AraÅŸtırmaları Konseyi'nin 5 yaşındaki 11 binden fazla çocuk üzerinde yaptığı araÅŸtırmada, kötü davranışları televizyon izlemeyle iliÅŸkilendirmenin doÄŸru olmadığı sonucuna ulaşıldı.

    Archives of Diseases in Childhood dergisinde yayımlanan araştırmada, bu iki unsur arasında küçük bir bağlantı olduğu belirtilse de ebeveynlik tarzları gibi diğer unsurların bu konuda daha belirleyici olabileceği ifade edildi.

    Araştırmacılar yine de çocukların televizyon izleme saatlerinin sınırlandırılması gerektiğini düşünüyor ve şiddet içermeyen, eğitici programların günde 2 saatten fazla izlenmemesi önerisinde bulunuyorlar. Çocukların, her gün televizyon önünde zaman geçirmesi, ödev yapma, arkadaşlarla oynama gibi diğer etkinliklere ayıracakları zamandan çalabiliyor.

    Uzmanlar, çocukların küçük yaşta televizyon izlemesinin 7 yaşına geldiklerinde dikkat problemlerine yol açabileceği uyarısında bulunurken araştırma bulgularına göre 5 yaşındayken günde 3 saatten fazla televizyon izleyen bir çocukta 7 yaşına geldiğinde az da olsa sosyal ve davranışsal sorunlar görülebiliyor.

    AA





    Televizyon korkulduğu kadar değilmiş Yorumları