Ailelerin meslek tercihi ''doktorluk''   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-22-2013 (10:58)   Son Mesaj: 03-22-2013 (10:58)    Cevap: 0    Gösterim: 716  

    03-22-2013

    Ailelerin meslek tercihi ''doktorluk''

    Ailelerin meslek tercihi ''doktorluk''
    Ailelerin meslek tercihi ''doktorluk''

    HP'nin araştırmasına göre, Türkiye'deki ebeveynlerin yüzde 22'si çocuklarının doktor olmasını istiyor.

    HP'nin araştırmasına göre, Türkiye'deki ebeveynlerin yüzde 22'si çocuklarının doktor olmasını istiyor. HP tarafından Rusya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Türkiye, Güney Afrika, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Romanya, Macaristan ve Slovakya'da, bin 653 kişinin katılımıyla meslek tercihlerine ilişkin araştırma yapıldı.

    Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye'deki ebeveynler, çocuklarının meslek tercihinde, ''mühendislik'', ''girişimcilik'' ve ''yaratıcılık tabanlı çalışmaları'' ön plana çıkarırken, gazeteci, oyuncu ve sporcu olmasını istemedi.

    Türkiye'deki ebeveynlerin yüzde 22'si çocuklarına ''doktorluğu'' yakıştırırken, aileler için en gözde ikinci meslek yüzde 13'lük oranla bilim insanlığı oldu.

    Orta ve doğu Avrupa'da da ebeveynlerin çocukları için seçtiği meslek tercihlerinde ilk sırayı doktorluk, ikinci sırayı avukatlık aldı.

    BAE, Güney Afrika, Türkiye ve Yunanistan'ı içeren Orta Doğu, Afrika ve Akdeniz bölgelerinde ebeveynlerin yaklaşık yüzde 17'si, çocuklarının doktor olması yönünde görüş bildirdi.

    Kaynak: AA





    Ailelerin meslek tercihi ''doktorluk'' Yorumları