Yüzde 10'u trafik canavarı   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 03-12-2013 (10:59)   Son Mesaj: 03-12-2013 (10:59)    Cevap: 0    Gösterim: 627  

    03-12-2013

    Yüzde 10'u trafik canavarı

    Yüzde 10'u trafik canavarı
    Yüzde 10'u trafik canavarı

    Yapılan araştırmalar, en tehlikeli şoförlerin yeni anneler olduğunu gösteriyor. Uykusuz kalmalarının yanısıra, başka trafik kusurları yeni anneleri trafik canavarı haline getiriyor, üstelik bebekleri araçtayken.

    Yapılan araÅŸtırmalar, en tehlikeli ÅŸoförlerin yeni anneler olduÄŸunu gösteriyor. Uykusuz kalmalarının yanısıra, baÅŸka trafik kusurları yeni anneleri trafik canavarı haline getiriyor, üstelik bebekleri araçtayken. Amerikan Bebek ve Çocuk GüvenliÄŸi kurumunun araÅŸtırmasına göre, kadınlar doÄŸumdan sonra dikkatsiz olduklarını kabul ediyorlar.Â*Ä°statistikleri göre, annelerin yüzde 10'u trafik kazası yaÅŸadı.Â*

    Araştırmaya göre, yeni annelerin arabada çocukları da varken yaptıkları dikkatsiz davranışlar ciddi sorun oluşturuyor.

    Yeni doğum yapan kadınların, uykusuz gece geçirmeleri de bu dikkatsizlikte büyük etken. Yeni doğum yapan anne, ortalama ancak 5 saat uyuyabiliyor ve uykusu da sürekli kesintiye uğruyor.

    Bebeklerini arka koltuktayken araba kullanan her 4 yeni anneden üçü, cep telefonu kullanıyor, mesaj atıyor, mesajları okumaya çalışıyor. Normal şoförlerin ilgilsini de dağıtan bu hareketler, yeni annelerin daha fazla kaza riski yaşamasına ve yaşatmasına neden oluyor.

    Araştırmaya göre, yeni annelerin neredeyse yüzde 10'u, araçta bebekleri de varken kaza geçirdi. Bu oran normal sürücülerin tam üç katı daha fazla.

    Uzmanlar, tüm şoförlerin yanısıra, yeni annelere araba kullanırken cep telefonundan uzak durmalarını öneriyor. Araştırmaya göre, yeni annelerin yüzde 78'i telefonla konuşurken, yüzde 28'i mesaj okuma ve yazmayla uğraşıyor.

    Uzmanlar, çocukların ağlamaları veya başka isteklerinin ortaya çıkmasının da sürekli annelerin ilgisini dağıttığını belirtirken, bebeklerin mümkünse evde kalmalarını veya bir arkadaşlarından yardım istemelerini de öneriyor.





    Yüzde 10'u trafik canavarı Yorumları