8 Mart'ı maden ocağında çalışarak geçiriyorlar   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-09-2013 (10:56)   Son Mesaj: 03-09-2013 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 900  

    03-09-2013

    8 Mart'ı maden ocağında çalışarak geçiriyorlar

    8 Mart'ı maden ocağında çalışarak geçiriyorlar
    8 Mart'ı maden ocağında çalışarak geçiriyorlar

    Tokat'ın Artova ilçesinde bulunan krom madeninde çalışan kadınlar, 8 Mart'ı çalışarak geçirdi.

    Tokat'ın Artova ilçesinde bulunan krom madeninde çalışan kadınlar, 8 Mart'ı çalışarak geçirdi. Tokat'ın Artova ilçesine 10 kilometre uzaklıkta bulunan krom madeninde erkeklerin yanı sıra çok sayıda kadın da çalışıyor. Kadınlar burada kırma ünitesinde gelen madenleri bantta taşlardan ayırarak çalışmalarını sürdürüyor.

    İşletme sahibi Adnan Karahan, tesislerinde erkeklerin yanı sıra kadınların da çalıştığını söyleyerek, "Şu anda 10 tane kadın var. Triyaj bandında genelde kadınlar çalışır. Tam kadın işi bu. Gittikçe bu sayı daha da artacak" dedi. Önceleri kadınların bu işe pek yanaşmadığını söyleyen Karahan, şunları söyledi:

    "Kadın madende çalışır mı diye düşünüyorlardı. Şu anda işe girmek için başvuru yapmış 80 kadın var. Çalışanlardan çok memnunuz, işlerini iyi yapıyorlar. Erkekler triyaj bandında sürekli ağız dalaşı yapıyorlar ama kadınlar öyle değil. Neşeli neşeli, müziklerini açıyorlar, sohbet ve dedikodu yaparak öyle zaman geçiriyorlar. Kırma ünitesinden gelen madenleri taşlardan ayırıyorlar."

    Yaklaşık 5 aydır tesiste çalışan Ayşe Şekerci ise, "İşimizden çok memnunuz. Burada maden seçiyoruz. Erkeklerin yaptıkları işleri bizler de yapıyoruz" dedi.

    KAYMAKAM ZİYARET ETTİ

    8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Artova Kaymakamı Musa Sarı madende çalışan kadınları ziyaret ederek gül dağıttı.

    Kadınların günlerini kutlayan Kaymakam Sarı, "Kadınlarımız aile bütçelerine katkıda bulunmak için taşın toprağın içerisinde zor şartlarda çalışıyorlar. Kimisi otobüs kullanıyor, kimisi çöp topluyor. Türk kadınının ne fedakarlıkla çalıştığını hepimiz gözlemliyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda bile Türk kadınının yazdığı tarihi hepimiz biliyoruz. Bugün onlara küçük bir ziyaret yapıp bu günlerini kutlamak istedik" diye konuştu.

    Kaynak: DHA





    8 Mart'ı maden ocağında çalışarak geçiriyorlar Yorumları