Ev hanımları yeteneklerini sergiliyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 03-06-2013 (10:57)   Son Mesaj: 03-06-2013 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 736  

    03-06-2013

    Ev hanımları yeteneklerini sergiliyor

    Ev hanımları yeteneklerini sergiliyor
    Ev hanımları yeteneklerini sergiliyor

    Giresun'da ev hanımları tarafından hazırlanan 'El Yetenekleri Kazandırma Kursu' sergisi bugün Can Akengin Sanat Galerisinde açıldı.

    Giresun'da ev hanımları tarafından hazırlanan 'El Yetenekleri Kazandırma Kursu' sergisi bugün Can Akengin Sanat Galerisinde açıldı. Geçtiğimiz yıl Aksu Mahallesinde açılan el yetenekleri kazandırma kursunun ikincisi Teyyaredüzü Mahallesinde 3 ay önce açılmıştı. Ev hanımları tarafından yapılan çalışmaların sergileneceği serginin açılışına Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Atar ve davetliler katıldı.
    Serginin açılışında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, kadının güçlü olmasının toplumun güçlülüğünün göstergesi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

    "Kadınlara her alanda daha fazla destek sağlanması gerekir. Bu bağlamda Rektörlüğün karşısındaki yeri İl Özel İdaresi olarak kamulaştırıp, orada kadınların becerilerini geliştirdiği bir yer yapmak istiyoruz. Sokakbaşı mevkiindeki Milli Emlak'a ait olan dükkanları yıkıp oraya bina yapacağız. Üst katta kadınlar üretecek, altta da satışlarını yapacaklar. Bunlar önemli şeyler."

    Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün yaklaştığını ifade ederek, ''Bunun başka bir anlamı var. Gerçekten kadınlarımıza değer vermek istiyorsak onları üretime yönlendirmek lazım. Eğer bu ekonomik katkıyı sağlarsak, onlar daha fazla söz sahibi olacaktır. Bu sergide şehrimizin en güzel örneklerini sergileyerek Giresun kültürünü yaşatmış olacağız'' dedi.

    Sanata gösterdiği destek için Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve eşi Müge Aksu'ya kursiyerler tarafından şükran plaketi verildi.

    Kaynak: İHA





    Ev hanımları yeteneklerini sergiliyor Yorumları