Ä°nÅŸaat çuvalından elbise yaptı   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 01-24-2013 (10:57)   Son Mesaj: 01-24-2013 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 699  

    01-24-2013

    İnşaat çuvalından elbise yaptı

    İnşaat çuvalından elbise yaptı
    İnşaat çuvalından elbise yaptı

    Kastamonu'da bir moda tasarımcısı ''çuval giyse yakışır'' sözünden yola çıkarak, inşaatlarda kullanılan çuvaldan kıyafet yaptı.

    Kastamonu'da bir moda tasarımcısı ''çuval giyse yakışır'' sözünden yola çıkarak, inşaatlarda kullanılan çuvaldan kıyafet yaptı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi'nde kursiyerlere eğitim veren Özlem Yıldız, yaptığı ilginç tasarımlarla dikkat çekiyor.

    Gazi Üniversitesi Giyim Endüstrisi ve Giyim Sanatları Moda Tasarım Öğretmenliği mezunu Yıldız, mezuniyetinden sonra ilginç tasarımlar yapmak istedi.

    Yıldız, tasarım fikirlerini anlattığı Sakatlar Derneği Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu'nun dikkatini çekti.

    Düşüncesini uygulamaya sokan moda tasarımcısı Yıldız, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Sakatlar Derneği'nde tekstil atölye açtı.

    Hayal ettiği tasarımları gerçekleştirme imkanı yakalayan Yıldız, inşaat sektöründe kullanılan çuvaldan kıyafetler üretmeye başladı.

    Moda Tasarımcısı Özlem Yıldız

    Moda Tasarımcısı Özlem Yıldız, Â*asıl amacının farklı giyinmek isteyen kiÅŸilere dönük tasarımlar yapmak olduÄŸunu söyledi.

    Yıldız, iyi bir tasarımcının kalıplar içinde kalmayacağını ve düşünülmeyeni yapması gerektiğini ifade etti.

    ''Çuval giyse yakışır'' sözünün gerçek olduğunun altını çizen Yıldız, şunları kaydetti:

    ''Çuvaldan kıyafet yapımında 2 zıt unsuru kullandık. Dikkatli bakmadığımız zaman anlaşılmayacak derecede birbirine yakıştı. Dantel naif, olabildiğince kaba ve kalın liflerden oluşan bir tiniz dokumasıyla buluştu. 2 tane tezat unsur bir araya geldiği zaman çok daha farklı güzel bir unsur meydana geldi. Zaten hiç düşünemeyeceğin bir şeyi öyle estetikli bir şeyle bir araya getirirsin ki güzel bir şey çıkar. Hepimizin dilinde vardır, 'çuval giysem yakışır mı?'. Evet olur, yakıştı ve oldu''

    ''Çuvaldan gelinlik giymek isteyenler var''

    Yıldız, insanların ilginç olanı, düşünülmeyeni, farklı olan şeylere merak duyduğunu belirterek, ''Özellikle marjinal ve farklı olan evlenme trendleri değişti. Balonda evlenme teklif edenler, uçakta nikah kıyanların olduğu bir dönemde çuvaldan gelinlik giyinip, evlenmek isteyenler de var. Özellikle değişik bir realite oldu. Kastamonu'da farklı olan şeyler çok fazla ses getiriyor. Çünkü küçük bir şehiriz, Anadolu şehriyiz ve çok alışık değiliz ama geri dönüşleri çok güzel oluyor'' şeklinde konuştu.

    Atölyede çuvaldan gelinlik, damatlık, pardösü gibi kıyafetler ürettiğini vurgulayan Yıldız, seri üretimi olmayan kıyafetlerin satışının internetten gerçekleştirildiğini kaydetti.

    Kaynak: AA





    İnşaat çuvalından elbise yaptı Yorumları