Vücudumuzdaki yaÄŸlardan nasıl kurtulabiliriz?   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 12-26-2012 (09:55)   Son Mesaj: 12-26-2012 (09:55)    Cevap: 0    Gösterim: 681  

    12-26-2012

    Vücudumuzdaki yağlardan nasıl kurtulabiliriz?

    Vücudumuzdaki yağlardan nasıl kurtulabiliriz?
    Vücudumuzdaki yağlardan nasıl kurtulabiliriz?

    Ergenlik sonrası yağ hücreleri sayısı sabit kalır. Ancak vücutta biriken yağ oranına göre yağ hücreleri boyutlarını değiştirebilir.

    Ergenlik sonrası yaÄŸ hücreleri sayısı sabit kalır. Ancak vücutta biriken yaÄŸ oranına göre yaÄŸ hücreleri boyutlarını deÄŸiÅŸtirebilir. Â*Bazen de kilonun normal olmasına raÄŸmen çene altı, üst kol, kalçalar, bel bölgesi gibi vücudun ince ve ÅŸekil veren bölgelerinde anormal miktarda yaÄŸ depolanması gözlenir. Bu anormal yaÄŸ depolanmaları kilo verme çabalarına raÄŸmen genelde yok edilemez.

    Yıllardır bölgesel aşırı yağ depolanmalarını azaltmada liposuction, ultrason eşliğinde liposuction gibi teknikler başarıyla kullanıldı ve halen kullanılmaktadır. Liposuction tekniklerinin en büyük dezavantajı tedavi sonrasında uzun süren morartı, şişlik sorunlarının olması ve dar alan uygulamalarında deride oluşabilen gevşemeyi azaltmamalarıdır.

    Lazer lipoliz küçük lokal yağları yok etmede etkili yeni cerrahi bir tekniktir. Lazer lipoliz işlemi düşük enerji düzeyli lazer ışığı ileten fiber optik bir kabloyu deri altına yerleştirerek uygulanır. Bu işlemle deri altındaki yağ depolanmalarını seçici olarak sıvı hale getirilir. Lazer lipoliz ile sıvılaşan yağ vücut tarafından bir iki haftada tedavi alanından uzaklaştırılır. Bazı vakalarda sıvılaşan yağın dokudan uzaklaştırılması ile daha iyi sonuçlar elde edilmiştir (bu teknik Lazer liposuction olarak isimlendirilir). Aynı zamanda lazer lipoliz deride kollajen üretimini de uyarır. Bu sayede deri daha gergin bir hal alır.

    Â*

    HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

    Â*

    Â*

    elitpoliklinigi.com





    Vücudumuzdaki yağlardan nasıl kurtulabiliriz? Yorumları