Kadına ÅŸiddete Jiu-Jitsu tekmesi   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 11-25-2012 (09:58)   Son Mesaj: 11-25-2012 (09:58)    Cevap: 0    Gösterim: 638  

    11-25-2012

    Kadına şiddete Jiu-Jitsu tekmesi

    Kadına şiddete Jiu-Jitsu tekmesi
    Kadına şiddete Jiu-Jitsu tekmesi

    Dünyaca ünlü usta Freddy Kleinscwarzer ile Ali Cenap Ertay'ın da katıldığı eğitimlerden ilki Karşıyaka Belediyesi'nde başladı.

    Dünyaca ünlü usta Freddy Kleinscwarzer ile Ali Cenap Ertay'ın da katıldığı eğitimlerden ilki Karşıyaka Belediyesi'nde başladı. En eski savunma sporlarından, 'Narin bir kadının demirci kuvvetinde bir erkeği alt edebileceği' felsefesini taşıyan Jiu-Jitsu'nun Türkiye'deki ilk 5 ustasından İzmirli taksici Hasan Talaz, birikimini kadınların şiddete karşı kendini savunması için kullanacak.

    Kadına şiddetin kınandığı 25 Kasım öncesi Karşıyaka Belediyesi kadınlara şiddete karşı koymak için gerekli dövüş teknikleriyle ilgili kurs verdi. Öncülüğünü İzmirli taksici Hasan Talaz'ın yaptığı ve Türkiye ve dünyada bu konuda uzmanlaşmış isimlerin katıldığı seminer büyük ilgi gördü.

    Henüz 16 yaşındayken minder güreşi yaparak sporla tanışan İzmirli taksici Hasan Talaz, bir süre tekvando çalıştı. Askerden geldikten sonra da vücut geliştirme gibi sporlarla ilgilenen Talaz, 1998 yılında savunma sporu aikido öğrenirken Jiu-Jitsu ile tanıştıktan sonra 14 yıl boyunca aralıksız olarak bu spora yoğunlaştığını kaydetti. Talaz, Türkiye'de bu alandaki ilk 5 kişiden 1'i olduğunu, şu anda siyah kuşak 4'ncü Dan'da bulunduğunu, bu sporu yapmak için mutlaka eğitimini almak gerektiğini vurguladı.

    ŞİDDET GÖREN KADINLAR AKLINA GELDİ

    Â*Jiu-Jitsu'nun güçten çok zeka ve maharete dayandığını, kendine zarar verdirtmeden karşıdakini kontrol etme ÅŸansı tanıdığını vurgulayan Hasan Talaz, şöyle dedi:

    Â*"Bu sporun çıkış noktalarından biri 'Narin bir kadın, demirci kuvvetinde bir erkeÄŸi nasıl alt edebilir?' sorusudur. Eklem kilitlerinden istifade etme, enerjiyi doÄŸru bir ÅŸekilde kullanma ufak tefek kimselerin de kendini savunmasına imkan verecektir. Bu yüzden bu sporun özellikle ÅŸiddet gören kadınların kendini savunması için çok önemli olduÄŸunu fark ettim. Dünyada ve ülkemizde kadına ÅŸiddet hala en önemli sorunlar arasında. Kadın ve çocuklara uygulanan ÅŸiddet ve saldırganlık, kendinden zayıf birine hükmetme ilkelliÄŸidir. Hangimiz kadınlarımıza fiziki yönden üstün olduÄŸu için güç kullanma hakkını kendinde buluyor? Biz 8'inci Dan statüsünde bulunan Alman hocamız Freddy Kleinscwarzer ile Ali Cenap Ertay hocamın tecrübelerinden de yararlanarak kadınların da kendinden güçlü kiÅŸiden pratik ÅŸekilde korunabileceÄŸini göstermek için çeÅŸitli kuruluÅŸlarda bu dövüş sanatını öğreteceÄŸiz. Günümüzde dünyanın pek çok ülkesinde kolluk kuvvetlerinin kullandığı bu teknik niçin kadınlarımızın kendini savunmasında kullanılmasın?"

    Â*Ä°ZMÄ°R EKONOMÄ°'DE DE DERS VERDÄ°

    Â*Åžu anda çeÅŸitli belediye, hastane ve sivil toplum kuruluÅŸlarıyla temasa geçtiklerini, çoÄŸu kuruluÅŸa da ücretsiz kurs vermeyi teklif ettiÄŸini bildiren Talaz, 5 yıl boyunca Ä°zmir Ekonomi Ãœniversitesi'nin UzakdoÄŸu Spor Kulubü'nde öğrencilere ders verdiÄŸini anlattı. Hasan Talaz, "Bunun dışında pek çok kurum ve kuruluÅŸta hocalık deneyimim oldu. Ancak, bunların içinde ÅŸiddet gören kadınlar için verilecek derslere özel bir önem veriyorum. Åžiddete maruz kalan taksici esnafı için de gerekli temaslara geçip ayrı bir çalışma yapmayı da planlıyorum" diye konuÅŸtu.

    DHA





    Kadına şiddete Jiu-Jitsu tekmesi Yorumları