Kadınlar gökyüzüne umutlarını uçurdular   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 11-22-2012 (09:56)   Son Mesaj: 11-22-2012 (09:56)    Cevap: 0    Gösterim: 710  

    11-22-2012

    Kadınlar gökyüzüne umutlarını uçurdular

    Kadınlar gökyüzüne umutlarını uçurdular
    Kadınlar gökyüzüne umutlarını uçurdular

    Taksim Meydanı'nda, ‘Kadına şiddete hayır!' demek için eylem yapan bir grup, gökyüzüne balon bıraktı. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

    Taksim Meydanı'nda, ‘Kadına şiddete hayır!' demek için eylem yapan bir grup, gökyüzüne balon bıraktı. Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Sendikal Güç Birliği Platformu Kadın Koordinasyonu üyesi yaklaşık 50 kadın, kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmek için Taksim Meydanı'nda bir protesto gösterisi düzenledi. Kadınlara bilinçlenmeleri için broşür dağıtan grup, hep birlikte gökyüzüne mor renkli balon bıraktı.

    Grup adına konuşan Neslihan Taşoluk Nakaş, ?AB'ye bağlı Avrupa Çalışma ve Yaşam Koşullarını İyileştirme Vakfı tarafından 2005'te yapılan ve Türkiye dahil 31 Avrupa ülkesinden 30 bin çalışanın katıldığı ‘4. Avrupa Çalışma Koşulları Anketi'nde Avrupa'da kadınların iş yerinde cinsel taciz veya istenmeyen cinsel davranışlara maruz kalma oranının erkeklere göre üç kat daha fazla olduğu görülüyor. Cinsel şiddete maruz kalan kadınların büyük bir bölümü 30 yaşın altındadır. Kadınlar yüzde 10 oranla en çok Çek Cumhuriyeti'nde cinsel tacize maruz kalırken, Norveç yüzde 7 ile ikinci, Türkiye ise yüzde 6 ile cinsel taciz açısından Avrupa üçüncüsü? Durum bu kadar vahimken, kadınların iş yerlerinde uğradıkları fiziksel, ruhsal ve cinsel saldırılara yönelik hiçbir şey yapılmıyor.? dedi.

    Protestocular açıklamanın ardından olaysız dağıldı.



    Kaynak: CİHAN





    Kadınlar gökyüzüne umutlarını uçurdular Yorumları