Bayanlar ekmeğini taştan çıkaracak   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 11-22-2012 (09:57)   Son Mesaj: 11-22-2012 (09:57)    Cevap: 0    Gösterim: 877  

    11-22-2012

    Bayanlar ekmeğini taştan çıkaracak

    Bayanlar ekmeğini taştan çıkaracak
    Bayanlar ekmeğini taştan çıkaracak

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde 'Ekmeğini Taştan Çıkaran Kadınların Yerel Sermaye İle Ekonomik Kalkınma Hareketi' projesi kapsamında protokol imzalandı.

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde 'Ekmeğini Taştan Çıkaran Kadınların Yerel Sermaye İle Ekonomik Kalkınma Hareketi' projesi kapsamında protokol imzalandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Eskipazar Belediyesi iş birliği ile sosyal kalkınma mali destek programıyla hayata geçirilen 'Ekmeğini Taştan Çıkaran Kadınların Yerel Sermaye İle Ekonomik Kalkınma Hareketi' projesi kapsamında faaliyete geçirilen meslek edindirme kursunun protokolü Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Halk Eğitim Müdürü Şaban Yarkent arasında imzalandı.

    Kurs Eğitmeni Serhat Ankut, Eskipazar Belediyesi bünyesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen kursta eğitim süresi boyunca kursiyerlere gereken tüm eğitimi vererek ileride kendi tablolarını üretebilmeleri ve satışını yaparak gelir elde etmelerini sağlayacaklarını söyledi.

    İlçenin tarihini anlatan tabloları üretmelerine faydalı olacağını düşündükleri bu eğitime başladıklarını da anlatan Ankut, "BAKKA'dan aldığımız maddi destek ile kursiyerlerimizin ihtiyacı olan tüm ekipmanlarımızı aldık. Bunlar ile kendi taşlarımızı ve mermerlerimizi istediğimiz ölçü ve ebatlarda kesiyor, işliyor ve tasarımını yapıyoruz. Daha sonra işlemiş olduğumuz malzemelerimiz ile çeşitli tablolar ve aynalar ortaya çıkarıyoruz. Sarı travertenden çeşitli işlemeler ile ev dekorasyon malzemeleri yanı sıra hediyelik eşyalar evlerimizin iç ve dış cephelerinde kullanabileceğimiz sanayi mozaikleri de üretiyoruz. Biz şuna inandık ki ilerleyen zamanlarda ürettiğimiz bu ürünlerimiz mutlaka her evde bulunacak. Yaptığımız işi sadece para kazanmak için değil tarihi dokumuzu da ortaya koymayı planlayarak ve görselliğe dökerek yapıyoruz. Kurs süresince bölgemizden çıkarılan sarı traverten taşımızdan çeşitli tasarımlar yaparak hem kursiyerlerimizi eğitiyoruz hem de üretilen ürünleri piyasada faaliyet gösteren firmalara göndererek hem taşımızın tanıtımını yapıyoruz hem de kurs sonrasında işletme olarak faaliyet gösterecek atölyemizin sürekliliğini sağlamış olacağız" dedi

    Proje kapsamında 35 kursiyer kurs faaliyetine katılarak mozaik tasarımı üzerine belediye ait sürekli eğitim merkezinde kurs faaliyetine başladı.

    Kaynak: İHA





    Bayanlar ekmeğini taştan çıkaracak Yorumları