Devlet kuruluşlarında 14 bin çocuğa bakılıyor   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 11-19-2012 (16:16)   Son Mesaj: 11-19-2012 (16:16)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    11-19-2012

    Devlet kuruluşlarında 14 bin çocuğa bakılıyor

    Devlet kuruluşlarında 14 bin çocuğa bakılıyor
    Devlet kuruluşlarında 14 bin çocuğa bakılıyor

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 694 kuruluşunda 14 bin 122 çocuğa bakıldığını bildirdi.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 694 kuruluşunda 14 bin 122 çocuğa bakıldığını bildirdi. Şahin, çocuklara bakım hizmetleri ile birlikte, korunma altına alınma sebeplerine bağlı olarak psikolojik destek verildiğini, rehberlik çalışmaları yürütüldüğünü belirtti.

    CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün soru önergesini cevaplayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Türkiye'de çocuk işçiliğine ilişkin verileri açıkladı.

    Çocuk işgücüne ilişkin güncel istatistiki verilerin, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan '2006 Çocuk İşgücü Araştırması'na dayandığını dile getiren Bakan Şahin, araştırmada, 6-17 yaş grubunda toplam 28 bin 978 çocuk ile görüşüldüğünü hatırlattı.

    Bu yaş grubunda bulunan 16 milyon 264 bin çocuktan yüzde 5,9'unun istihdam edildiğini anlatan Şahin, TÜİK'in 2012 yılında 'Çocuk İşgücü Araştırması' yapacağını kararlaştırdığını, bunun resmi istatistik programına alındığını ifade etti. Çalışmanın, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal taraflar ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle yürütüleceğini anlatan Şahin, bakanlıklarına ait 694 kuruluşta 14 bin 122 çocuğa bakıldığını vurguladı.

    Bakan Şahin; toplumsal hayata katılımları için ihtiyaçları olan her türlü eğitim ve sağlık ihtiyacının giderildiğini, sosyal, kültürel, sportif aktivitelere katılımın desteklendiğini anlattı. Bakan Şahin, çocukların durumlarının değerlendirilerek, aile odaklı bakım hizmetlerinden yararlandırılmalarının sağlandığını ifade etti. Çocukların, öncelikle öz ailesi veya yakınları yanında desteklendiğini, ailesi yanına döndürülmeyeceklerin ise evlat edindirme ve koruyucu aile hizmetlerinden yararlanmalarına yönelik çalışmaların yapıldığını dile getiren Şahin, uyuşturucu ve keyif verici madde kullanımı konusunda bilgi vermedi.

    CİNSEL İSTİSMAR İDDİASIYLA KOLLUK BİRİMLERİNE 30 BİN BAŞVURU

    Çocukların kaybolma sebepleri konusunda ise Bakan Şahin, "İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, çocukların macera, eğlence amacıyla ayrılma, gönül ilişkisi, parçalanmış aile, kötü arkadaş grubu, internet arkadaşlığı, aile içi şiddet, eğitim hayatında başarısızlık, yazılı ve görsel medyadan etkilenme, akıl hastalığı gibi nedenlerle kaybolduğu değerlendirilmektedir." dedi.

    Çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarıyla ilgili soruya da Bakan Şahin, kayıtların 2007 yılından itibaren düzenli olarak tutulduğunu hatırlattı. 2007 yılından 2012 Temmuz ayına kadarki dönemde çocukların cinsel istismarı iddiasıyla kolluk birimlerine 29 bin 988 başvuru yapıldığını söyleyen Şahin, açılan davalar konusunda da Adalet Bakanlığı'ndan bilgi edinilebileceğini kaydetti.

    Kaynak: CİHAN





    Devlet kuruluşlarında 14 bin çocuğa bakılıyor Yorumları