Ev kadınları iş hayatına adım atıyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 11-16-2012 (03:01)   Son Mesaj: 11-16-2012 (03:01)    Cevap: 0    Gösterim: 743  

    11-16-2012

    Ev kadınları iş hayatına adım atıyor

    Ev kadınları iş hayatına adım atıyor
    Ev kadınları iş hayatına adım atıyor

    Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen el sanatları kurslarına katılan girişimci kadınlar, kendi işlerini kurarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

    Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen el sanatları kurslarına katılan girişimci kadınlar, kendi işlerini kurarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Tekirdağ Halk Eğitim Müdürü Suat Aydın, kursiyerlerin gelinlikten kravata, kilim dokumadan cam işlemeye kadar birçok el emeği, göz nuru hediyelik eşya ürettiğini söyledi.

    İŞKUR ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle altın işlemeli cam kursu açarak, kursiyerleri alternatif hediyelik eşya üretimine yönlendirdiklerini anlatan Aydın, girişimci kadınları desteklediklerini belirterek, ''Kadın kursiyerler tarafından üretilen altın işlemeli camların ilginç tasarımları ve göz alıcı motifleri büyük beğeni topluyor. Amacımız, işi olmayan, herhangi bir yerde çalışmayan kadınların kurslara gelerek, meslek öğrenmesi ve para kazanmasıdır'' diye konuştu.

    Aydın, Tekirdağ'ın Karacakılavuz halıları ile anıldığını anımsatarak, kadın girişimciler sayesinde kentin altın yaldızlı camlarıyla da anılacağını bildirdi.

    Cam işleyerek aile bütçesine katkı sağlıyor

    Kursiyer Sema Verdan ise cam işleme sanatı sayesinde hediyelik ürünler yaparak aile bütçesine katkı sağladığını söyledi.

    Kurslara geçen yıl katıldığını belirten Verdan, çalışma hayatının içinde olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

    Kursların başlayacağını İŞKUR aracılığıyla öğrendiğini vurgulayan Verdan, ''Kursu bitirdikten sonra mesleği öğrendim. Şimdi siyasi partilerden, derneklerden, sivil-resmi kurum ve kuruluşlardan, okullardan ve vatandaşlardan gelen siparişleri alıyorum. Yaptığım ürün başına para kazanıyorum. Aynı zamanda aileme bütçeme katkı sağlıyorum'' şeklinde konuştu.

    Bilgisayarda çizdiği desenleri cam bardak, vazo, çay tablosu ve benzeri ürünlerin üzerine işlediğini dile getiren Verdan, yaptığı işin ev kadınları için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.



    Kaynak: AA





    Ev kadınları iş hayatına adım atıyor Yorumları