Kadına ÅŸiddet durmuyor   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 10-24-2012 (16:09)   Son Mesaj: 10-24-2012 (16:09)    Cevap: 0    Gösterim: 2153  

    10-24-2012

    Kadına şiddet durmuyor

    Kadına şiddet durmuyor
    Kadına şiddet durmuyor

    Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan haftalık asayiş istatistiği, aile içi şiddetin boyutlarını gözler önüne seriyor.

    Jandarma Genel Komutanlığı tarafından hazırlanan haftalık asayiş istatistiği, aile içi şiddetin boyutlarını gözler önüne seriyor. Jandarma Genel Komutanlığı'nın haftalık aile içi şiddet istatistiği raporu yayımlandı. 18-23 Ekim tarihleri arasında jandarma sorumluluk alanında aile içi şiddet ve çocuk suçları bakımından toplam 128 çocuk ve 107 kadınla ilgili işlem yapıldı.

    Raporda, geçen hafta 107 kadının, aile içi şiddete maruz kaldığı belirtildi. Şiddete maruz kalan kadınlardan biri için de koruma tedbiri uygulandığı ifade edildi.

    Çocuklara yönelik yapılan 128 işlemden 31'inin suça sürüklenen, 92'sinin suç mağduru olan, 3'ünün evlerinden ya da yurtlardan kaçan çocuklarla, 2'sinin de diğer nedenlerle ilgili yapılan işlemler olduğu kaydedildi.

    ''Aile içi şiddeti saklamayın''

    Jandarma Genel Komutanlığı, Türkiye genelinde binlerce kadının mağdur olduğu aile içi şiddeti önlemek amacıyla internet sayfasında bazı tavsiyelerde bulunuyor.

    Buna göre, gerekli tedbirlerin alınabilmesi için şiddete maruz kalanların, yaşadıklarını saklamamaları, mutlaka ilgili kurumlara, bir yakınına, arkadaşına veya güvendiği komşusuna bildirmesi gerektiği belirtiliyor.

    Şiddete sürekli maruz kalınıyorsa, mağdurun, yardım için önceden bir veya birden fazla komşu ve arkadaşını belirlemesinin faydalı olabileceği ifade ediliyor.

    Â*Aile içi ÅŸiddetle ilgili, ücretsiz olarak aranabilen ''156 Jandarma Ä°mdat'', ''155 Polis Ä°mdat'', ''112 Acil Ä°mdat'', ''183 Alo Kadın Çocuk Danışma'' telefonlarına ulaÅŸarak yardım istenebileceÄŸine iÅŸaret ediliyor.

    Şiddet mağduru kadınların, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na ya da sosyal hizmetler il müdürlüklerine ve kadın kuruluşlarına başvurarak ekonomik, hukuksal ve psikolojik destek talep edebilecekleri anımsatılıyor.

    Ayrıca, ekonomik bağımsızlığın kazanılması ve bilinçli bir şahıs yetiştirilmesi açısından kız çocuklarının okumasına önem verilmesi gerektiği kaydediliyor.

    Bu arada, aile içi şiddet nedeniyle geçen yıl 98 kadın, bu yıl da 56 kadın hayatını kaybetti.

    Mahkemelerce, şiddet uygulayan 29 bin erkekle ilgili yasal ''önleme'' işlemi yapılırken, 4 bin 500 kadın da koruma altına alındı.



    Kaynak: AA





    Kadına şiddet durmuyor Yorumları