Mersin'in ilk kadın projesi Silifke'nin   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 10-22-2012 (13:46)   Son Mesaj: 10-22-2012 (13:46)    Cevap: 0    Gösterim: 768  

    10-22-2012

    Mersin'in ilk kadın projesi Silifke'nin

    Mersin'in ilk kadın projesi Silifke'nin
    Mersin'in ilk kadın projesi Silifke'nin

    Tahta kaşıklar kadın elinde can bulacak. Unutulmaya yüz tutmuş Tahta kaşıklar, Silifkeli kadınların ellerinde işlenip, gelecek nesillere tayınacak

    Tahta kaşıklar kadın elinde can bulacak. Unutulmaya yüz tutmuş Tahta kaşıklar, Silifkeli kadınların ellerinde işlenip, gelecek nesillere tayınacak Girişimci Kadınlar Derneğinin birkaç önce İçişleri bakanlığına sunduğu 'Kadın Emeğine Aşık Tahta Kaşık'' projesi onaylandı.

    Silifke GiriÅŸimci Kadınlar DerneÄŸinin İçiÅŸleri Bakanlığı dernekleri destekleme yönergesi kapsamında çıktığı proje teklifÂ* çaÄŸrısınaÂ* hazırlamış olduÄŸu'' Kadın EmeÄŸine Aşık Tahta Kaşık''projesi destek gördü.

    41 bin 730 TL ‘lik bütçeli projeye İçiÅŸleri bakanlığından 30 TL destek geldi.

    Silifkeli Girişimci Kadınlar Derneğinin Kuracağı ve tamamında 30 kadının çalışacağı atölyede, el yapımı 400 farklı desende el yapımı 4 bin tahta kaşık üretilecek.

    6 ay sürecek olan proje hakkında bilgi veren Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Yeşim Altun, bu proje ile kadınların sosyal ve ekonomik alandaki başarısını bir kez daha gün yüzüne çıkartılmış olacaklarını söyledi.
    Dernek Başkanı Altun yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: Öncelikle İçişleri Bakanlığı tarafından proje desteği gören ilk dernek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Proje kapsamında kadınlarımıza özgüven ve girişimcilik bilincinin oluşturulması, sosyal hayatta daha çok yer almasının sağlanması ve sosyo- kültürel uyumlarının arttırılması, işsiz vasıfsız kadınların meslek ve iş sahibi olmasına katkıda bulunacak eğitimler düzenlenip sertifika almalarının sağlanması. Silifke'mizin unutulmaya yüz tutmuş yöresel değeri olan tahta kaşık üretiminin tekrar canlanması ve bu tahta kaşıklar üzerinde Silifke motifleri işlenerek tanıtımın yapılması ,yörenin kültürel mirasına sahip çıkmak için yöre halkında farkındalık yaratılması ve son olarak ta 2013 Akdeniz Oyunları'nda Mersin İline gelecek yabancı turistlere Silifke yöresinin ve kültürel mirasımızın tanıtımının yapılması hedeflenmiştir.

    Kuracağımız atölyemizde 30 kadınımızla yaklaşık 400 farklı desende kaşık üretimi yapılacaktır. Uygulama süresi 6ay olup, projemizin revize olmuÅŸ hali toplam bütçemiz 41 bin 730 TL'dir. Bakanlığımızın bu projemize 30 binÂ* TLÂ* destek vermiÅŸtir. Kadın olarak haklı gururumuz yaşıyoruz. Her iÅŸte baÅŸarılı olduÄŸumuz gibi bu iÅŸte de oldukça baÅŸarılı olacağımıza inanıyoruz?.

    Altun, ? Projemizde yer alan işbirlikçi kurumlarımız Silifke Kaymakamlığı, Silifke Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odasıdır.Yine işbirlikçi kurumlarımızın da desteği ile proje kapsamı içerisinde Katalog, broşür ,el ilanları hazırlatılıp Türkiye genelinde tanıtımımızın yapılması sağlanacak ve Silifke Kültür Haftası ile Mersin Akdeniz Oyunlarında stantlar açılacak, tanıtım faaliyetleri düzenlenecektir.
    Bu projeyi almamızda çok büyük katkısı olan öncelikleÂ* Mersin Valimiz Sayın Hasan Basri GüzeloÄŸlu'na ,deÄŸerli Kaymakamımız Fatih Damatlar ‘a Projede bize destek olan DeÄŸerli Büyüğümüz Belediye BaÅŸkanımız Bayram Ali Öngel ‘e Milli EÄŸitim Müdürlüğümüz ‘e Halk EÄŸitim Müdürlüğümüze veÂ* proje sürecinde her zaman yanımızda olan Silifke Ticaret ve Sanayi Odamıza sonsuz şükranlarımızı sunuyor ve teÅŸekkür ediyoruz? dedi.

    www.silifkehaberleri.web.tr





    Mersin'in ilk kadın projesi Silifke'nin Yorumları