Kurbanlık pazarına 'kadın eli' değdi   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 10-22-2012 (13:42)   Son Mesaj: 10-22-2012 (13:42)    Cevap: 0    Gösterim: 707  

    10-22-2012

    Kurbanlık pazarına 'kadın eli' değdi

    Kurbanlık pazarına 'kadın eli' değdi
    Kurbanlık pazarına 'kadın eli' değdi

    Babasının Eskişehir'deki çiftliğinde yetiştirilen büyükbaş kurbanlıkları Kütahya'ya getirerek satışa sunan 23 yaşındaki üniversite mezunu kadın, bu işi bir kadının yapamayacağını düşünen vatandaşlardan ilginç tepkiler alıyor.

    Babasının Eskişehir'deki çiftliğinde yetiştirilen büyükbaş kurbanlıkları Kütahya'ya getirerek satışa sunan 23 yaşındaki üniversite mezunu kadın, bu işi bir kadının yapamayacağını düşünen vatandaşlardan ilginç tepkiler alıyor. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Fatoş Koca (23), yükseköğrenimini tamamladıktan sonra Eskişehir'de bir firmanın çağrı merkezinde işe girdi.

    Koca, hayvan sevgisinden dolayı bu işi bırakarak, çiftlikte babasına yardım etmeye başladı.

    Kurban Bayramı öncesi açılan Kütahya Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'na 50 hayvan getiren Koca, bazı vatandaşlar tarafından yadırgansa da kurbanlık satın almaya gelenlerle tokalaşıp pazarlıklar yaparak, işini sürdürüyor.

    ''Korkarsın kızım, sen hayvanın yanında durma''

    Koca, babasının yaklaşık 30 yıldır büyükbaş hayvan işletmeciliğiyle uğraştığını söyledi.

    Yaklaşık bin dönüm araziye kurulu çiftlikte 2 bine yakın büyükbaş hayvan bulunduğunu belirten Koca, ilk kez bu yıl Kütahya'ya gelerek kurbanlık satışlarına başladıklarını bildirdi.

    Koca, grup oluşturup hisse satışı yaptıkları gibi hayvanları bütün olarak da pazarladıklarını dile getirerek, kurbanlık satın alanlara hayvan kesim ve parçalama işlemlerini ücretsiz yaptıklarını, kredi kartlarına taksit kolaylığı sağladıklarını anlattı.

    Bir kadın olarak bu işi yapmanın zorluğunu şu ana kadar görmediğini ifade eden Koca, şöyle konuştu:

    ''İnsanlar bu işte kadının çalışmasına alışık değil. İlk kez beni pazarda görenler yadırgıyor. Çoğunlukla çalıştığımı anlayamıyorlar ve beni veteriner zannediyorlar. Babamın mesleği olduğu için bu işi severek yapıyorum. Zaten hayvan sevgisiyle büyüdük. Çocukluğumdan beri hayvanların içindeyim. Hayvanları seviyorsanız, çok kolaylıkla yapabileceğiniz bir iş. İnsanlarla ilişkileriniz inanılmaz güçleniyor. Zorluğuna gelince de hayvanları çekerken veya onlar boşandığında kadın olsun erkek olsun herkes için can güvenliği sıkıntısı oluyor. Onun dışında herhangi bir zorluğu yok.''

    Koca, hayvan satışı ve kesimi sırasında insanların garip tepkileriyle karşılaştığını bildirerek, ''Korkarsın kızım, sen hayvanın yanında durma'', ''Kızım kan tutar, bakma'' diyenler olduğunu kaydetti.

    Kadın olarak bu işi yapabilmesi ve hayvanlar arasında korkmadan gezebilmesinden dolayı insanlardan övgü aldığını belirten Koca, bundan çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.



    Kaynak: AA





    Kurbanlık pazarına 'kadın eli' değdi Yorumları