Mobil kurslarla 3 bin kadın bilgisayar öğrendi   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 10-10-2012 (04:07)   Son Mesaj: 10-10-2012 (10:21)    Cevap: 1    Gösterim: 708  

    10-10-2012

    Mobil kurslarla 3 bin kadın bilgisayar öğrendi

    Mobil kurslarla 3 bin kadın bilgisayar öğrendi
    Mobil kurslarla 3 bin kadın bilgisayar öğrendi

    Bursa'da, ev hanımları için geçen yıl başlatılan Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) kapsamında, bugüne kadar 2 bin 848 bayan bilgisayar kullanmayı öğrendi.

    Bursa'da, ev hanımları için geçen yıl başlatılan Bursa Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) kapsamında, bugüne kadar 2 bin 848 bayan bilgisayar kullanmayı öğrendi. Meslek edindirme kurslarıyla binlerce vatandaşı nitelikli işgücü haline getiren Büyükşehir Belediyesi'nin, özellikle annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmeleri amacıyla başlattığı BUMEP, ilgi görmeye devam ediyor. Bu sayede daha donanımlı hale gelen anneler, özellikle çocuklarının eğitimlerine daha fazla katkı vermeye başladı.

    Proje kapsamında 10'ar adet bilgisayarla adeta tekerlekli bilgisayar laboratuvarına dönüştürülen 5 otobüsle, mahalle mahalle gezilerek, 4-5 haftalık dönemler halinde ev hanımlarına bilgisayar eğitimi veriliyor. Proje kapsamında, 16 yaşını doldurmuş bayanlar, üst yaş sınırı olmaksızın uzman personel nezaretinde ücretsiz olarak bilgisayar kullanmayı öğreniyor.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, günlerinin büyük bölümünü mahallelerinin, hatta sokaklarının dışına çıkmadan geçiren bayanların daha donanımlı hale gelmesi için hizmeti onların ayağına kadar götürdüklerini söyledi. Meslek edindirme kursları yanında BUMEP'in de bayanlardan yoğun ilgi görmesinin projenin ne kadar doğru bir adım olduğunu gösterdiğini kaydeden Başkan Altepe, "Ev hanımlarımızın sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak, fırsat ve imkanlardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anneler, BUMEP sayesinde çocukların eğitimine katkıda bulunarak, onları internetteki zararlı içeriklerden koruma imkanına kavuşurken, kendilerini geliştiriyorlar." diye konuştu.

    Kaynak: CİHAN





    Mobil kurslarla 3 bin kadın bilgisayar öğrendi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  10-10-2012, 10:21

    → Mobil kurslarla 3 bin kadın bilgisayar öğrendi


    çok güzel bir gelişme...
    gerçek_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) gerçek_