Bebeğinizi sık emzirin   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 10-08-2012 (07:48)   Son Mesaj: 10-08-2012 (07:48)    Cevap: 0    Gösterim: 715  

    10-08-2012

    Bebeğinizi sık emzirin

    Bebeğinizi sık emzirin
    Bebeğinizi sık emzirin

    Uzmanlarl, yeni doğan bebek için en ideal besinin anne sütü olduğunu, sık sık emzirmenin sütü artıracağını belirtti.

    Uzmanlarl, yeni doğan bebek için en ideal besinin anne sütü olduğunu, sık sık emzirmenin sütü artıracağını belirtti. Medical Park Özel Antalya Hastane Kompleksi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Doktoru Uzman Dr.Ebru Atike Temel, 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, ?Yeni doğan bebek için en ideal besin anne sütüdür. Çocuğun anne sütü ile beslenmesinin sayısız yararları vardır. Anne sütündeki antikorlar, bebeği mikroplu hastalıklara karşı korur. Bu nedenle anne sütü ile beslenen bebekler ishal, öksürük, nezle ve diğer sık görülen bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanır? dedi.

    "EN AZ İKİ SAATTE BİR EMZİRİLMELİ"

    Yeni doğan bebeklerin en az 2 saat ara ile emzirilmesi gerektiğini belirten Dr. Ebru Temel, ?Bebekleriniz uyuyorsa uyandırın. Bebeklerinin geceleri 3-4 saatten fazla uyumasına izin vermeyin, uyandırıp mutlaka emzirin. Bebeğin sık emzirilmesi anne sütünü artıracak en önemli etkendir? diye konuştu. Anne sütünün bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını kaydeden Dr. Temel, şunları söyledi:
    ?Anne sütü tek başına ilk 4-6 ayda D vitamini dışında bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılar. Sindirimi çok daha kolaydır. Çünkü anne sütü sindirime yardımcı olan enzimleri içerir, bebeğin büyüme ve gelişmesi için gerekli minerallerin bağırsaktan emilimini kolaylaştırır; bebeğin büyümesinde çok önemli olan madde olan linoleik asitten zengindir. Protein ve mineral miktarı inek sütüne göre daha az olmasına rağmen bağırsaktan emilimi fazla olduğundan bebeğin ihtiyacını karşılamaya yeterlidir. Anne sütünün içerdiği yağ bebeğin şişman olmasını önler. Böylece ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek ateroskleroz ve şişmanlığın neden olabileceği diğer hastalıklardan bebeği korur. Vitamin A ve C oranı fazladır. Pişikler anne sütü ile beslenen bebeklerde daha az görülür. ?

    DOĞUMDAN YARIM SAAT SONRA İLK SÜT

    Annenin memesinde ilk yapılan koyu kıvamlı ve sarı renkte süte ‘kolostrum' adı verildiğini belirten Dr. Temel, ?Doğumdan sonra ilk üç gün salgılanan kolostrum bebekler için çok yararlıdır. Bebeği sık görülen enfeksiyon hastalıklarına karşı korur çünkü koruyucu antikorlardan çok zengindir. Kolostrum, daha sonra salgılanan süte göre protein, mineral ve vitaminlerden zengindir. Bağırsak hareketlerini uyarıcı etkisi vardır. Bu da bebeğin mekonyumunu kolayca çıkarmasını sağlar. Bu nedenle doğumdan sonra ilk yarım saat içinde bebek emzirilmesi için anneye verilmelidir. Başlangıçta az miktarda gelen ağız sütü bebek için yeterlidir. Bebek emdikçe miktarı giderek artar? dedi.

    Kaynak: İHA





    Bebeğinizi sık emzirin Yorumları