Baba ilgiliyse çocuklar uslu oluyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-21-2012 (03:18)   Son Mesaj: 09-21-2012 (03:18)    Cevap: 0    Gösterim: 886  

    09-21-2012

    Baba ilgiliyse çocuklar uslu oluyor

    Baba ilgiliyse çocuklar uslu oluyor
    Baba ilgiliyse çocuklar uslu oluyor

    Babaların, daha ilk 12 ayında bebeklerine gösterdikleri ilgi ve sevgi, çocuğun ileri yaşlardaki davranışlarını doğrudan etkiliyor.

    Babaların, daha ilk 12 ayında bebeklerine gösterdikleri ilgi ve sevgi, çocuğun ileri yaşlardaki davranışlarını doğrudan etkiliyor. Sonuçları Journal of Child Psychology and Psychiatry'de yayımlanan araştırmaya göre babalar, bebeklerine ilk 12 ayında sevgi ve ilgi gösterirse bu çocuklarda ileride daha nadiren davranış bozukluğu görülüyor.

    Baba ilgisinin olumlu etkisi, erkek çocuklarında daha da fazla oluyor.

    İngiliz bilim adamları, 192 ailenin katıldığı araştırmada, baba-bebek ilişkisini analiz etti. Bebekler bir yaşına geldiğinde, davranış gelişimleri ve durumu değerlendirildi.

    Yoğun ilgi gösteren babaların çocuklarında daha az davranış sorunu görülürken, bebekle fazla ilgilenmeyen, daha çok kendisiyle meşgul olan babaların çocuklarında ise davranış sorunlarının arttığı görüldü.

    Bilim adamları, ilgisiz babaların çocukların davranış bozukluğundan sorumlu olduklarına dair ellerinde bir veri bulunmadığını, ancak baba tarafından gösterilen ilginin, çocuğun davranışlarını olumlu etkilediğini belirtti.

    Bilim adamları ayrıca, çocuğun bu alandaki gelişiminde ilk ayların dahi çok önemli olduğunu kaydetti.

    Kaynak: AA





    Baba ilgiliyse çocuklar uslu oluyor Yorumları