Tesettür fuarı açıldı   Konuyu açan: Sasha   Ä°lk Mesaj: 09-17-2012 (02:58)   Son Mesaj: 09-17-2012 (02:58)    Cevap: 0    Gösterim: 919  

    09-17-2012

    Tesettür fuarı açıldı

    Tesettür fuarı açıldı
    Tesettür fuarı açıldı

    Tesettür Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

    Tesettür Fuarı, Ä°stanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Â*Ä°ranlı modacı Soheil Abbasi, Türkiye'de gördüğü tesettürlü kadınların, Ä°ran'daki kadınlar kadar modaya uygun giyinmediÄŸini belirterek, ''Bu seçeneklerin sınırlı olmasından da kaynaklanabilir. Tesettürlü olmayan kadınlar ise son derece modaya uygun kıyafetler giyiyor'' dedi.

    Tesettür Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

    Fuarda kendi geliştirdiği kalıpsız özel tasarım tekniğiyle yaptığı gelinliklerle yer alan İranlı modacı Soheil Abbasi, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

    Abbasi, İran'da moda tasarımı yapmanın heyecan verici olduğunu belirtti.

    Çok eski zamanlara dayanan İran'ın geleneksel unsurlarını tasarımlarında kullanarak, bu coğrafyanın kültürünü tüm dünyaya tanıtma fırsatı yakaladığını anlatan Abbasi, kalıp kullanmayan özel bir tekniğe dayalı olarak tasarım ve üretim yaptığını söyledi.

    Bu yöntemle bir saat içerisinde eline aldığı kumaşı şekillendirerek ürün ortaya çıkarabildiğini ve bu tür üretimi tüm dünyaya tanıtmayı istediğini belirten Abbasi, standında yer alan gelinlikleri de aynı yöntemle hazırladığını ifade etti.

    Soheil Abbasi, özellikle gelinliklerin rahatlığına büyük önem verdiğini ve özel bir iç giyim gerektirmediğini kaydetti.

    Türkiye'de kadınların çok şık olduğunu ve kıyafetleri uyumlu şekilde kombine etmeyi başardığını ifade eden Abbasi, İran ve Türkiye kültürünün birbirine çok yakın olduğunu, bunun kıyafet tasarımlarının yanı sıra dekorasyon, mimari ve aksesuarlarda da gözlendiğini belirtti.

    İranlı modacı Abbasi, ''Türkiye'de gördüğüm tesettürlü kadınlar, İran'daki kadar modaya uygun giyinmiyor. Bu seçeneklerin sınırlı olmasından da kaynaklanabilir. Tesettürlü olmayan kadınlar ise son derece modaya uygun kıyafetler giyiyor'' dedi.

    Üç aydır Türkiye'de bir firma için erkek kıyafetleri tasarımı yaptığını anlatan Abbasi, Türkiye'deki insanları kibar, canlı ve keyifli bulduğunu sözlerine ekledi.

    Katılımcı firmaların ilkbahar-yaz ve kış kreasyonlarının bir arada sunulacağı fuar, 16 Eylül Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

    Fuarda İran kültürünü ve tasarımlarını tanıtmaya yönelik özel bir stant da kuruldu.

    Fuarda tesettür gelinlik, abiye, mayo, özel eşarp tasarımları ve aksesuarları yer alıyor.

    Kaynak: AA





    Tesettür fuarı açıldı Yorumları