Göz bozukluğu okulda başarıyı düşürüyor   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 09-17-2012 (04:00)   Son Mesaj: 09-17-2012 (04:00)    Cevap: 0    Gösterim: 732  

    09-17-2012

    Göz bozukluğu okulda başarıyı düşürüyor

    Göz bozukluğu okulda başarıyı düşürüyor
    Göz bozukluğu okulda başarıyı düşürüyor

    Milyonlarca öğrenci pazartesi günü ders başı yapmaya hazırlanıyor. Peki ya çocuklarımızın gözleri okula hazır mı? Uzmanlar okula başlamadan önce çocukların göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

    Milyonlarca öğrenci pazartesi günü ders başı yapmaya hazırlanıyor. Peki ya çocuklarımızın gözleri okula hazır mı? Uzmanlar okula başlamadan önce çocukların göz muayenesinden geçirilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Yaklaşık her üç çocuktan birinde uzak veya yakını görme problemi olduğunu ileri süren Özel Medi-Ce İnegöl Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Tabar, bu durumun çocukların derslerdeki başarısını da düşürdüğünü söyledi.

    Çocukların görme problemini ailelerin çoğunlukla fark etmediğini, okul öncesinde çocuklarını muhakkak göz muayenesinden geçirmeleri gerektiğini belirten Tabar, çocuklarda oluşan uzak veya yakın görme rahatsızlıklarının göz tembelliğini tetiklediğini belirtti.

    Op. Dr. Ömer Tabar, "Çocuğunun görme bozukluğunun farkında olmayan aileler, çocuklarının derslerdeki düşük başarı seviyelerini, öğrenme yeteneklerinin düşüklüğüne bağlıyor. Oysa çocuğun öğrenme kabiliyetinde bir eksiklik yok, iyi göremediği için derslerinden geri kalabiliyor. Göz bozukluğunda tedbir alınmadığında gözde tembellik başlıyor ve bu durum ilerleyen yıllarda çocuğun görmesini ciddi oranda etkiliyor" dedi.

    Görme problemlerinin erken teşhis edilmesi halinde tedavinin başarı oranının artacağını ifade eden Tabar, "Çocuğun tahtayı yeterince iyi görememesi, okurken satır atlaması, cümleleri eliyle takip etmesi, bir gözünü daha öne alarak kitaba bakması, televizyonu yakından seyretmesi, gözlerde sulanma ve dolayısıyla ödevlerini yaparken zorlanması gibi durumlar göz bozukluğunun işaretidir. Çocuklarında bu tür şikâyetler gören ebeveynlerin en kısa sürede bir hekime başvurmalarında yarar var. Erken konulan teşhis tedavi süreci kolayca atlatılabilir" şeklinde konuştu.

    Kaynak: İHA





    Göz bozukluğu okulda başarıyı düşürüyor Yorumları