Kadınlardan el sanatları kursuna büyük ilgi   Konuyu açan: kalpten   İlk Mesaj: 04-30-2012 (15:07)   Son Mesaj: 07-08-2012 (01:32)    Cevap: 1    Gösterim: 1031  

    04-30-2012

    Kadınlardan el sanatları kursuna büyük ilgi

    Kadınlardan el sanatları kursuna büyük ilgi
    Kadınlardan el sanatları kursuna büyük ilgi

    Bitlis'te kadınlar el sanatlarına kursuna yoğun talep gösterince, kursiyerler kurayla belirlendi.

    İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, el sanatları kursuna kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

    Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında düzenlediğimiz kurslara, kadınların yoğun ilgi gösterdiğini ve 15 kişilik kursiyer alımına, 60'tan fazla kadının başvurduğunu kaydetti.

    Bunun da kadınların el sanatlarına ne kadar önem verdiğini ortaya koyduğunu belirten Işıkgör, ''Kadınlar, el sanatlarını yaşatmak için çaba harcıyor. İlimizde de kadınlar, el sanatlarını öğrenebilmek için, adeta birbirleriyle yarışıyor. Yaptıkları işten zevk alıyorlar ve çok seviyorlar'' dedi.

    Kadınların el sanatlarını ekonomik anlamda da kullandığını ve ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sunduğunu anlatan Işıkgör, aynı zamanda kadınların boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme fırsatını yakaladığını ve yoğun talep üzerine 2 kurs daha açacaklarını ifade etti.

    El sanatları hocası Selvi Kurtiye ise, Bitlis'te kadınların el sanatlarına yoğun ilgisinin kendisini şaşırttığını kaydetti.

    Yoğunluktan dolayı kursiyerleri kura ile belirlemek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Kurtiye, şöyle dedi:



    ''El sanatları kursumuza çok yoğun ilgi var. Başvuru günlerinde kayıtlarımızı alıyoruz. Fakat çok fazla başvuru talebi olduğu için kura çekmek zorunda kaldık. 15 kursiyerle dekoratif ahşap süsleme kursunu yürütüyoruz. Kursiyerlerimiz kurs sonunda belgelerini alacak ve artık bu işten kazanç sağlayacak düzeye gelecek. Ayrıca kursiyerlerimiz, Bitlis motiflerini de çalışmalarına işliyor. Bitlis'te hediyelik eşya konusunda sıkıntılar vardı. Bu eksikliği gidermek için, kursiyerlerimiz Bitlis'i yansıtan motiflerle çalışmalarını süslüyorlar.''

    Kursiyerlerden Kezban Karayağız da, ahşap boyama kursuna kendi isteğiyle geldiğini ve kursta bir şeyler üretmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

    Karayağız, ''Evde zamanımız hep boş geçiyordu. Hep oturuyorduk. Hiç bir iş yapmıyorduk. Bitlis'te kadınların çoğu boş zamanlarını değerlendirmek için, bu kurslara katılmak istiyor. Burada zamanımız çok güzel geçiyor. Böyle projelerin devam etmesini istiyoruz. Hocamıza çok teşekkür ediyorum. El emeği göz nuru ürünlerin yapımını, bize gösterdi. Talep olursa, yaptığımız çalışmaları il dışına satmayı da düşünüyoruz'' diye konuştu.

    AA




    Kadınlardan el sanatları kursuna büyük ilgi Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  07-08-2012, 01:32

    → Kadınlardan el sanatları kursuna büyük ilgi


    Zaten el sanatlarına erkeklerden beklenecek bi atak yoktu sanırım
    fuhgu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) fuhgu