Kadın Dayanışma´dan cinsel şiddet eğitimi   Konuyu açan: leylasari   İlk Mesaj: 04-27-2012 (12:11)   Son Mesaj: 04-27-2012 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 668  

    04-27-2012

    Kadın Dayanışma´dan cinsel şiddet eğitimi

    Kadın Dayanışma´dan cinsel şiddet eğitimi
    Kadın Dayanışma´dan cinsel şiddet eğitimi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, kadına cinsel şiddet konulu eğitim düzenledi.

    Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu"nun hazırladığı "Cinsel Şiddetle Mücadele Eğitimi" Prof Dr. Gülten Seber tarafından, Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi"nde yapıldı.

    Cinsel şiddet konusunda ortak bir dil oluşturmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitime, aralarında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Jale Nur Süllü"nün de bulunduğu, Eskişehir"in farklı kurumlarından cinsel şiddet mağdurlarıyla görüşme yapan uzmanlar katıldı.

    Prof. Dr. Gülten Seber yaptığı konuşmada genellikle kadınların cinsel şiddete maruz kaldığını ve bu durumların ruhsal sorunlara yol açtığını, düzenlenen bu eğitimle belirlenen sorunların giderilmeye çalışılacağını ifade etti.

    Eğitimini Amerika"da tamamlayan ve cinsel şiddet konusunda uzmanlaşmış klinik psikolog Dr. Leyla Welkin"in de misafir eğitmen olarak katıldığı organizasyonda cinsel istismar, cinsel şiddet ile bu durumlarla psikolojik ve hukuksal olarak baş etme yolları anlatıldı.




    Kadın Dayanışma´dan cinsel şiddet eğitimi Yorumları