Regl sancıları için magnezyum   Konuyu açan: Dr.saglik   İlk Mesaj: 04-24-2012 (10:11)   Son Mesaj: 04-24-2012 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 682  

    04-24-2012

    Regl sancıları için magnezyum

    Regl sancıları için magnezyum
    Regl sancıları için magnezyum

    Bayanlarda adet sancıları ve adet öncesi gerginlik ile hamilelik sırasında görülen bacak krampları için magnezyum tavsiye edildi.

    Özel Bahar Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Tababet Dr. Yavuz Okur, özellikle kaynak suları ve yeşil bitkilerde bolca bulunan magnezyumun vücutta kullanım alanlarını şöyle sıraladı:

    "Vücudumuzdaki 300"den fazla biyokimyasal reaksiyonda rolü vardır. Kas ve sinir fonksiyonlarının yürütülmesi, kemik güçlülüğünün sağlanması, kalp ritminin düzeninin sağlanmasında rolü büyüktür. Enerji metabolizması ve protein sentezinde de yer almaktadır. Kemik ve dişlerin gelişimini ve sağlıklı kalmalarını, sinir iletişimlerini ve enerji oluşumunu sağlar. Kalsiyum emilimi sağlar, B1 ve B6 vitamini metabolizması için gereklidir."

    Dr. Okur, magnezyum eksikliği durumunda sinirlilik, uyumsuzluk, iştah kaybı, depresyon, kas krampları ve kasılmaları, kalp ritminde bozulmalar, solukluk ve uyuşukluk olabileceği uyarısında bulundu.

    Dr. Okur, doğada yaygın olarak bulunan magnezyumun faydaları hakkında ise şu bilgileri verdi: "Adet sancıları ve adet öncesi gerginliği, Ayrıca, hamilelikte görülen bacak kramplarında da etkili olduğu bilinmektedir. Diyabetik hastalarda alkolizm ve epilepsi tedavisinde kullanılmaktadır."

    Deniz suyu, kaynak suları ve yeşil bitkilerin magnezyum taşıdığına işaret eden Dr. Okur, şunları kaydetti: "Ispanak gibi yeşil sebzeler, içerdikleri klorofilin yapısında magnezyum olduğu için iyi birer magnezyum kaynağıdır. Ayrıca, kuru yemişler, tohumlar ve hububatlar magnezyum içerirler. Ayrıca muz, avokado, kakao, dil balığı gibi yiyeceklerde magnezyumun önemli kaynaklarındandır. "

    Dr. Okur, magnezyum alımında günlük 300-400 mg dozun aşılma durumunda ishalin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.




    Regl sancıları için magnezyum Yorumları