İntibak Yasası nedir kimler yararlanabilir

Intibak yasasindan kimler yararlanir YÜKSEK PRİM ÖDEYEREK FAZLA MAAŞ ALANLAR NE OLACAK. YAPILAN GERÇEK BİR İNTİBAK YASASI SAYILIR MI? Bu basliklar altinda Mustafa Balkiz bey intibak yasasi ileilgili cok güzel ...


  1. Alt 02-01-2012, 08:00 #1
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    • Intibak yasasindan kimler yararlanir
    • YÜKSEK PRİM ÖDEYEREK FAZLA MAAŞ ALANLAR NE OLACAK.
    • YAPILAN GERÇEK BİR İNTİBAK YASASI SAYILIR MI?

    Bu basliklar altinda Mustafa Balkiz bey intibak yasasi ileilgili cok güzel bir yazi hazirlamis eger sizinde eklemek istedikleriniz olursa konu altina ekleyiniz lütfen.


    Milletvekili Genel seçimi sırasında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı” seçimleri kazandığı takdirde ilk iş olarak emeklilerin farklı maaş almalarının önüne geçmek için İNTİBAK YASA’SINI çıkaracağını bu yasa ile birlikte emekli maaşlarının yükseltileceği “ sözünü vermiştir.9 milyon emeklinin oyu çok önemliydi yakınlarıyla birlikte bir partiyi tek başına iktidara taşıyacak oy oranına sahip olan emekliler göz ardı edilemezdi.
    İntibak Yasası nedir kimler yararlanabilir
    Bu nedenle AKP seçim beyannamesine intibak yasasının çıkarılacağı maddesini ekledi. Şimdilerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İNTİBAK YASA’SININ çıkarılması için son hazırlıklarını yapıyor.
    Nedir İNTİBAK. Kısaca “ UYUM” demektir. İntibak Yasası ise,”Bir şeyin ölçülerinin birbiri, ne uyması anlamına gelmektedir. Bunu kısaca emekli maaşları arasında UYUM olarak açıklayabiliriz.Ancak yapılan ve adına İNTİBAK YASA’SI denilen kanun gerçek bir intibak yasası değil..

    İNTİBAK YASASINDAN KİMLER YARARLANACAK.

    2000 Yılından önce emekli olmuş, almış oldukları emekli maaşı 1000 Liranın altında olan düşük maaşlı diyebileceğimiz yaklaşık 2,5 milyon emekli için intibak yapılıyor. Geriye doğru fark ödemesi yapılmayacak.Bu durumda olan emeklilerin maaşları 3-4 yıl içinde maaşları yüksek olan emeklilere göre daha fazla oranda artış alarak diğerlerinin seviyesine getirilmesi hesaplanıyor. Kısaca az maaş alana çok zam. Çok maaş alana az zam yapılarak dengeleme yapılmak istenmektedir.

    YÜKSEK PRİM ÖDEYEREK FAZLA MAAŞ ALANLAR NE OLACAK.

    Çalıştığı süre içerisinde işverenle mücadele ederek yüksek maaş alan bu nedenle SGK’na daha fazla prim ödeyen yada kalifiye elaman her yerde aranan ve bu nedenle yüksek maaş aldığı için emekli maaşı da yüksek olan emekliler mağdur olmayacaklar mı? 2000 yılından sonra emekli olmuş ancak çok düşük emekli maaşı alan SSK emeklileri ne olacak.

    Bağ-Kur emeklileri için intibak yok. Emekli Sandığı emeklileri için intibak yok.SSK emeklilerinin 01-01 2000 Yılından sonra emekli olanları için intibak yok..

    YAPILAN GERÇEK BİR İNTİBAK YASASI SAYILIR MI?

    Bana göre sayılmaz. Çünkü tüm emeklileri kapsayan bir intibak yapılsaydı bunun aylık maliyeti 4-5 milyar lira olacaktı. Buda yılda 48-60 milyar demektir. Bu parayı verecek Maliye Bakanlığı ne kadar para aktarırsa o kadar emekliyi kapsayan intibak yapılacaktır. Yukarıda belirttiğimiz gibi bu 2,5 milyon emekliyi kapsıyor. Demek oluyor ki 6,5 milyon emekli bu yasanın dışında kalacaktır
    2000 yılından sonra emekli olanların daha fazla intibak’a ihtiyaçları var. Bilhassa 2008 yılından sonra emekli olanlar daha az emekli maaşı almaktadır. Bu nedenle 2000 yılından sonra emekli olanlar da bu yasada yer almalıdır

    Mustafa BALKIZ

  2. Alt 11-22-2012, 17:12 #2
    Ziyaretci
    ali k%u00FClve Mesajlar: n/a
    2009 yılında 3600 günden malülen emekli oldum maaaşım ise 860 tl alıyorum bizlerde engelli olarak faydalanabiliyormuyuz?

  3. Alt 01-07-2013, 21:03 #3
    Ziyaretci
    neriman Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    intibak yasasindan yararlanabilir miyim-İntibak Yasası nedir kimler yararlanabilir

    yetım aylıgı alıyorum rahmetli babam almanyada çalıştı ama türkiyeden emekli oldu 1984 yılında intibak yasasından fark alabilicekmiyim saygılar

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.