Hükümet, ailelere çocuk parası konusunda üç farklı seçenek sunacak. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeyle birlikte çocuk parası aylık 436 ila 800 Euro arasında değişecek.

Hükümet aile yaşantısını iyileştirme konusunda hızlı adımlar atıyor. Papa’nın ziyaretinde çocuk konusuna ısrarla vurgu yapması hükümeti harekete geçirdi. Aileleri ekonomik açıdan rahatlatmak isteyen Hükümet, ailelere çocuk parası konusunda üç farklı seçenek sunacak. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeyle birlikte çocuk parası aylık 436 ila 800 Euro arasında değişecek.

Seçenek 1: Ebeveynlerden biri 30 aylık, ikincisi 6 aylık karenze girdiği takdirde çocuk parası 436 Euro olacak. 30 + 6 ay ödenecek.

Seçenek 2: Ebeveynlerden biri 15 ay boyunca yeni doğan çocukla ilgilenir, diğeri de en az 3 ay çocuk bakımına ayrılması durumunda çocuk parası aylık 800 Euro verilecek. 15 + 3 ay çocuk parası alınabilecek.

Seçenek 3: Anne ve baba birlikte çocuk bakımına ayrılmaları durumunda ise 24 ay boyunca aylık çocuk bakım parası olarak 624 Euro ödenecek. Bu durumda ebeveynlerden biri 20 ay, diğeri ise 4 ay karenzde kalabilecek.

Molterer’den 15. maaş teklifi

Avusturya Hükümeti Başbakan Yardımcısı Molterer’in meclise sunduğu çocuklu ailelere ekstra maaş teklifi olumlu tepki aldı. Buna göre bir yılda 12 maaş + Tatil parası + Weichnachten parası alan çalışan aile bireyleri yapılacak yeni düzenlemeye göre ekstra bir maaş daha alacak. Böylece ailelerin yıllık aldıkları maaş sayısı 15’e çıkmış olacak.