Gewährleistung (teminat vermek)...
Gewährleistung; alıcının almış olduğu eşyanın içermesi gereken özelliklere ya da satıcının vermiş olduğu sözlere karşı, olmaması durumunda alıcıyı koruyan kanuni bir haktır.

Teminat vermek alıcıyı almış olduğu eşyalarda çıkan eksiklere ya da yapılmış olan alış verişteki hukuki eksiklere karşı koruması demektir. Hukuki eksiklik demek, satın alan kişinin eşyaya belli sebeplerden dolayı (örneğin eşyanın satan kişiye ait olmaması gibi) sahip olamamasıdır.

Kanunda bu teminat hakkını kullanmak için taşınır mallarda iki sene ve gayri menkul mallarda ise üç sene içinde hatalı olduğunu mahkemeye dava dilekçesiyle bildirmiş olması gerekiyor. Şayet kişi tanınmış olan bu zaman hakkını göz arda ederse hakkını kaybetmiş olur. Kullanılmış eşyalar için tanınmış olan zaman hakkı ise bir yıldır. Tanınmış olan bu bir yıl satıcı ve alıcı arasında kesinleştirilmiş olması gerekiyor.

Bu teminat hakkı için önemli olan hatanın alırken var olması gerekiyor. Şayet İlk altı ay içinde alınmış olan malda hatanın çıkması, kanuna göre malın tesliminde hatalı olarak verilmesi kabul edilmektedir.

Satın alan kişiye teminat hakkından dolayı hangi haklara sahiptir?
Alıcı ilk olarak hatanın düzeltilmesi ya da eşyanın yenisine değiştirilmesini isteyebilir. Şayet hata düzeltilemiyor ya da eşya değiştirilemiyorsa, satın alan kişi satın aldığı eşyanın fiyatında indirim isteyebilir – sözleşmenin iptalini de isteyebilir. Dolayısıyla eşyadaki hata ehemmiyetli ise ve satıcı hatayı düzeltmek istemiyor ya da yapamıyorsa, alıcıya fiyatda indirim (sıfıra kadar indirilebilinir yani bedava) ya da sözleşmenin iptali hakkını isteyebilir.

Teminatda hata malın tesliminde bulunması gerekiyor fakat garantide ise bu durum gerekmiyor.

Garantie (garanti vermek)...
Garanti; satıcının eşyaya bir zaman dilmi içinde çıkabilen hatalara kefil olması demektir.

Garanti hakkı kanunen verilmemiştir ve durumdan duruma satıcı ve alıcı tarafından anlaşılması gerekmektedir. Çoğu zaman sıfır model araba satışlarında yapımcılar tarafından belli bir zaman için paslanmaya karşı verilir. Şayet bu zaman dilimi içinde paslanan yerler çıkarsa, çıkan masrafları satıcı ya da yapımcı tarafından karşılanması gerekmektedir.

Garantiden oluşan haklar satıcı ve alıcı arasında anlaşıldıysa vardır, fakat buna karşı teminatdan doğan haklar tüm alıcılar için anlaşılmış ya da anlaşılmamış olsa bile vardır.