Iltica etmek icin hangi sartlar....

Birçok kişi ülkesini politik, ekonomik veya başka şartlardan dolayı terk edip yeni bir yaşama adım atmak istiyor. Maalesef günümüzde biz fark etmesek de her gün onlarca insan Avusturya sınırlarına ulaşıp ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 gönderen yabanGülü
  • 1 gönderen mus'ab
  • 1 gönderen yabanGülü

  1. Alt 03-28-2010, 22:15 #1
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    Birçok kişi ülkesini politik, ekonomik veya başka şartlardan dolayı terk edip yeni bir yaşama adım atmak istiyor. Maalesef günümüzde biz fark etmesek de her gün onlarca insan Avusturya sınırlarına ulaşıp iltica dilekçesi vermektedirler.



    2009 yılında Avusturya’da 15.827 kişi iltica etmiştir (3.560 Rusya vatandaşı, 2.234 kişi Afganistan vatandaşı, 1.326 Kosova vatandaşı, 976 Gürcistan vatandaşı, 554 Türkiye vatandaşı (kaynak BMI)).



    İltica etmek için hangi şartlar gerekmektedir?

    Bir kişi alttaki şartların bulunmasıyla iltica edebilir:

    - varlığı ispatlanmış korkudan,

    - devlet tarafından takip altına alınmış,

    - din, ırk, milliyet, belli bir sosyal gruba üyelik ya da politik düşüncesinden dolayı,

    - kendi ülkesinde bulunamayan,

    - ya da kendi ülkesinin korumasına sığınamayan,

    - iltica’ya ihraç ve son verme sebeplerin bulunmaması,

    - ve bu tüm hallerin inandırıcı olmasını sağlamak.


    İltica edebilmek için yukarıda saydığım tüm hallerin kesinlikle var olması gerekiyor. Yani yukarıda yazılmış olanların sadece bir kaç tanesinin bulunması ilticanın kabulü için yeterli sayılmamaktadır.


    İltica nedenlerinin olmadığını bile bile sadece Avrupa’da kalabilmek için iltica etmenin bir getirisi var mı?


    İltica dilekçesi vermek için o kişinin ya kendi ülkesinde gerçekten takip ediliyor olması gerekmekte, ya da kendi ülkesine geçerli sebeplerden dolayı geri gönderilemiyor olması gerekmekte (‘subsidiärer Schutz’). Şayet bu sebepler bulunmadığı halde sırf oturma izni almak için dilekçeye başvurulursa, sadece bu kişi için zahmetli olmasından yana umutsuz bir durumdur.


    Evlenerek illegal kalan (yani iltica davası negatif sonuçlanmış) bu kişilerin durumunda bir değişme olur mu?


    Bu durumda bu kişilerin illegal kaldıkları ülkede ikametgâhlarını resmileştirmek çok zor. Dolayısıyla ilk başvurunuzu kendi ülkenizde yapmak mecburiyetinde olduğunuzdan dolayı devlet daireleri zorluk çıkaracaktır, fakat Art. 8 EMRK (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) özel ve aile hayatını korumakta. Bu maddeden dolayı bir kişinin hapis edilerek sınır dışı edilmesi yabancılar polisi için o kadar da kolay olmayabilir.

    Fakat sadece ikametgâh edinmek için yapılan sahte evlilikler kesinlikle yasaktır. Bunun getirebileceği sonuçlar sadece oturum yasağı ile kalmamakta, ayrıca mahkeme tarafından takip edilmektedir.


    En son iltica yasasını değiştiren kanun


    Bu yasayla birlikte artık ilticacılar ilk mercide bulunan davalarının (‘Zulassungsverfahren’) sonuçlanana kadar belli bölgelerde kalmaları gerekmektedir. Böylelikle ilticacılara haber verme zorunluluğu da getirilmiştir. Bakım kurumlarında (‘Betreuungsstätte’) yaşayanlar sadece iki gün bu kurumlardan uzak kalabilecek, kurumlarda yaşamayanlar ise 48 saat ara ile polis karakollarında haber vermek zorunda kalacaklar. Yukarıda belirttiğim bu dava sonuçlanana kadar haber verme durumu sürdürülecek.

    Şayet bir kişi ilk mercide iltica dilekçesi kabul görülmemiş ise, kendi ülkesinde geçerli sebeplerden dolayı geri gönderilebiliniyorsa ve oturum yasağı karar verilmiş ise bu karara karşı İltica Mahkemesine (‘Asylgerichtshof’) itiraz edebilir. İltica mahkemeleri 1.7.2008’den itibaren görevine başlamıştır. Bu mahkemenin kurulmasıyla İdari Yüksek Mahkemelere, prensip kararları hariç (şimdiye kadar böyle bir durum olmadı), itiraz hakkı kaldırılmıştır, böylelikle son merci olarak Anayasa Mahkemesine itirazlar yapılmaktadır. Anayasa Mahkemesi bu yeni duruma yapılan itirazların sadece % 1 pozitif karara bağlamıştır.


    Asylgericht mahkemesinin öncüsü UBAS (Bağımsız Birleşik İltica Senatosu) zamanında, yani 1.7.2008’den önce, vermiş olduğu kararlara karşı yapılan itirazların Anayasa Mahkemesince % 30 - % 33 ‘ünü pozitif cevaplandırıyordu. Böylelikle ikinci merci olan Asylgericht bunun bilincinde ve korkmaksızın vermiş olduğu kararların kalitesini düşürüyor. Bu durumdan dolayı Asylgerichtshof’un vermiş olduğu kararların tahminen % 40 - % 50 ‘si hatalı sanılmaktadır.


    alinti

    mus'ab bunu beğendi.
  2. Alt 03-28-2010, 23:31 #2
    mus'ab Mesajlar: 331
    Yada vatan haini olması lazım. zira bir çok insan sırf iltica edebilmek için ülkesi aleyhine herşeyi söyleyebiliyor.
    Sizin bahsettiğiniz vasıflar türkiyeden iltica edenler için asla araştırılmıyor. Nedeni ise avrupanın her fırsatta türkiyenin aleyhine kullanabileceği tehdid unsurları listesine yazılıyor.

    Paylaşım için teşekkürler.

    yabanGülü bunu beğendi.
  3. Alt 03-29-2010, 16:23 #3
    yabanGülü Mesajlar: 3.851
    Blog Başlıkları: 125
    evet haklisiniz. ben cogu kez karsilastim ve kendi gözlerimle gördüm neler uydurmuslar türkiye hakkinda. ama neyazzikki bu insanlar isleri bitince tekrar birsey olmamis gibi türkiyeye geliyorlar.sizin dediniz gibi türkiye tarafindan bir arastirma olmuyor yani vatana ihanet edenler elini kolunu sallaya sallaya türkiyede geziyor.

    mus'ab bunu beğendi.
  4. Alt 04-13-2011, 17:33 #4
    Ziyaretci
    sertac... Mesajlar: n/a
    Selamlar,
    Yaklaşık iki ay önce polonyada bir dil kursuna kayıt yaptırarak geldim. iki ay sonra da kursum bitecek, türkiyeye dönmeyip burada kalmak dilimi geliştirmek ve iş bulmak istiyorum. ancak kursum bittikten sonra vizem de bitiyor,.. türkiyeye dönmeyerek buraya iltica etmeyi planlıyorum. iltica için gerekli gerekçelerim bulunuyor, ancak polonyadaki iltica konusunda hiçbir fikrim bilgim yok, kimse de birşey bilmiyor. yardım ederseniz sevini8rim....

  5. Alt 05-04-2011, 17:31 #5
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ben fransada iltica ettim orda oturum alamadim birde cocugum oldu almanyaya geldim iltica basvurusu yaptim cocuk türkiyede dogdu dedim ve burdada oturum aldim bu yalan bilinirse ne gibi sonuclar dogurur tesekürler 1992 den 1994 e kada fransadaydi 1995 ten su ana kadar almanyadayim fransada dogan cocugun su an alman kimliyi var bu bilinirse geri alinirmi yani haklari selamlar

  6. Alt 05-07-2011, 20:23 #6
    Ziyaretci
    ira Mesajlar: n/a
    rusya iltica-Iltica etmek icin hangi sartlar.... slm ben rusya vatantaşıyım ben türkiyede yaşamak istiyorum ve rusya sevmiyorum türkiyede iltica etmek istiyorum ne yapmam gerek ????

  7. Alt 05-06-2013, 16:52 #7
    Ziyaretci
    aşkın yalçın Mesajlar: n/a
    ben adanada yaşamaktayım bu ülkeden iltica etmek istiyorum bu ülkeden hiç bir beklentim yok bu ülkenin hiç bir şeyine güvenim kalmadı eğer mümkünse bir an önce iltica etmek istiyorum tel 0541 424 80 24

  8. Alt 01-16-2015, 12:21 #8
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    ben turkiyeden ayrimak istiyorum ulke fark etmez nedeni ise artik gecinmek cok zor bu ulkede bunaldim ailemle beraber hangi ulke olursa giderim
    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir

  9. Alt 02-07-2015, 17:37 #9
    Ziyaretci
    Misafir Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    rusya iltica-Iltica etmek icin hangi sartlar....

    Mesaj mobil cihaz üzerinden gönderilmistir

  10. Alt 06-29-2015, 17:43 #10
    Ziyaretci
    delal Mesajlar: n/a
    Alıntı:
    iltica forum-Iltica etmek icin hangi sartlar....

    slm.ben 6 aydır türkiye iş kurumuna baş vurdum halen sonuç yok interneteki iş başvurusu gürüşmesine gidiyom bana nereli olduğunu süylüyorlar ve orda yüz ifadeleri bir an deyişiyo git biz sizi ararız ama ne arayan nede soran ..avusturalyaya iltica etmek istiyom yardımcı olursanız sevinirim

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.